- Konum
- Kendi Dünyasında
-
- Üyelik Tarihi
- 5 Ara 2016
-
- Mesajlar
- 3,206
-
- MFC Puanı
- 37

4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1+1/2 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/3 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
Kekin Üstüne: 2 su bardağı süt
Sosu için: 1 paket kremşanti+1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı süt
1/3 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı su
- Yumurtaları tozşekerle iyice kabarıp krema gibi olana dek çırpın.
- Sütü ilave edip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte karışımın üstüne eleyip hafif karıştırın.
- En son sıvıyağıda ekledikten sonra hafif yağlanmış dikdörtgen yayvan kalıba döküp 170 derecede pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz kürdanla heryerinden delip 2 bardak soğuk sütü üstüne gezdirin.
- Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp hazır hale getirin.
- Un, nişasta ve şekeri ufak bir tencerede karıştırın.
- Su ve sütü yavaşça ekleyip mıhallebi gibi pişirin.
- Kek soğuduktan sonra önce kremşantiyi kekin üstüne yayın. Ardından sosunu dökün.
- Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
dipnot; bu benim yapmış olduğum kek pastanın görüntüsü bana aittir. üstüne eğer isterseniz antep fıstığı tozu dökebilirsiniz lezzetine lezzet katıyor
![smile[2].gif](https://www.tatliaskim.com/images/smilies/smile[2].gif)