todesmonolog
MFC Üyesi
-
-
-
- MFC Puanı
- 20
Merhaba. Bildiğiniz üzere yakın zamanda reddit'in r/place üzerindeki pixel etkinliği sayesinde ben de pixel art'a kendimce adım atmak istedim. Ve nerden, nasıl yapacağım konusunda bir kaç tutorial izledim. Genel olarak herkesin adobe photoshop kullandığını gördüm. Ben de aynı şekilde herkesin ayarladığı ayarları yapıyorum ama program hata verip kapanıyor ve tam kapanırken fanlarım çalışmaya başlıyor. Aslında kompleks bir işlem de yapmıyorum, tek yaptığım yüklediğim bir fotoğrafı pixelleştirip 8 bit seçip 64 veya 32 pixele dönüştürmeye çalışmak. Painnte bile sıkıntısız oluyor. Bilgisayarımı da2 ay kadar önce aldım. Hp pavilion,8gb ram, 500gb ssd, i5 11. nesil işlemci , rtx 3050 ekran kartı ve son olarak 3.1 ghz sanırım. Sanıyorum ki photoshopu cok zorlanmadan açabilecek özelliklere sahip. Lakin yine de bilgisayarım zorlanıyor. Bunun sebebi ne olabilir, varsa bir çözümü söyleyebilir misiniz? Kendim performans kısmında kullanılan ram miktarını %80lere getirdim ve ek olarak ekran kartımı da kullanmasına izin verdim. Hatta geri alabilme hakkımı 50 den 20 ye düşürdüm bunlara rağmen uygulama hata verdi.