-
-
-
- MFC Puanı
- 45
Premier Lig'de 2012-2013 sezonunun en dikkat çeken isimlerinden olan Christian Benteke veda sürecinde...
22 yaşındaki futbolcu, Belçika gazetesi Nieuwsblad'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Eğer Aston Villa bana 'kalmalısın' derse, bunu kabul etmek zorunda olduğumu sanmıyorum. Kariyerimde içimde kalan hiçbir şey olsun istemiyorum. Her şeyi denemeye çalışacağım. Ailemle birlikte geleceğimin nerede olacağına karar vereceğiz.
Elbette Brezilya'daki Dünya Kupası'nda oynamak aklımda. Ancak takımın dışında kalmak gibi bir korkum yok. Aston Villa ile bir savaşın içinde kalacağımı sanmıyorum. Mesela Arsenal gibi bir kulübe gitme şansı doğarsa, herkesi mutlu edecek şekilde bir uzlaşma sağlayacağımıza inanıyorum."
Ülkesinde Genk, Standard Liege, Kortrijk ve Mechelen formaları giyen Benteke, sezon başında 8 Milyon Euro karşılığında Aston Villa renklerine bağlanmıştı.
İngiliz ekipte 39 resmi maçta sahaya çıkan Belçikalı yıldız, 23 gol atıp 8 de asist yaparak oldukça çarpıcı bir istatistik ortaya koymuştu.
15 Milyon Euro bonservis bedeli olduğu tahmin edilen Benteke için, Atletico Madrid ve Monaco'nın da devrede olduğu iddia ediliyor.