Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

ADANA'nın meşhur tatlısı BİCİ BİCİ

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    14 Mar 2015
  • Mesajlar
    1,920
  • MFC Puanı
    524
bici-bicide-olduren-bakteri-18129-669x321.jpg



Adananın 40 dereceye ulaşan sıcak günlerinde serinletici ve çok rağbet gören bu tatlı, ne sıcak şerbetten nede sütten yapılıyor.

BiciBici pişmiş nişasta,pudra şekeri, karsambaç( buzun rendelenerek kar haline getirilmesi) gül suyu ve kırmızı gıda boyasından oluşan soğuk şerbetli bir tatlı.


Son yıllarda bicibici sadece seyyar satıcıların değil restoranlar ve kafelerinde olmazsa olmaz tadından biri oldu, yazın o sıcak günlerinde Adanaya yolunuz düşerse Adnan Menderes Bulvarı'na uğramadan Adanadan gitmeyin derim. Bici Bicinin keyfi Adnan Menderes Bulvarında Seyhan nehri kenarında serin mekanlarda çıkar. Bici Bici satıcıları Bulvarın Seyhan nehrine bakan caddesinde her 20 adımda bir karşısınıza çıkacaktır , biz Adanalılar için nehir kenarına atılan minik taburelerde bici yeme zevki paha biçilemez :) ve Adananın bunaltıcı sıcakları Bici olmadan çekilmez :)






0639057d61_0639057d61.jpg



MALZEMELER​



  1. 1 litre su
  2. 1 su bardağı buğday nişastası
  3. 1 su bardağı pudra şekeri
  4. Karsambaç (Rendelenmiş veya rondodan geçmiş buz)
  5. Gül suyu
  6. Kırmızı gıda boyası
[*]Gıda boyasını aktarlardan şerbet boyası diye alabilirsiniz



HAZIRLANIŞI


Soğuk su ve nişastayı bir tencereye koyalım,hiç pürüz kalmayacak şekilde karıştırıp orta ateşte yanan ocağa alalım, muhallebi kıvamı alana kadar hiç durmadan karıştıralım, pişen muhallebiyi ıslatılmış bir tepsiye 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökelim ve soğuması için buzdolabında en az 6 saat bekletelim. Diğer yandan soğuk suya bir çay kaşığının ucuyla gıda boyamızdan bir kahve fincanıda gül suyundan koyup buz dolabına kaldıralım.

Nişastalı muhallebiyi kaselere küçük kareler halinde keselim üzerine hazırladığımız kırmızı suyu ekledikten sonra karsambaç ve pudra şekeri ekleyip servis yapalım.
 
Üst Alt