- Konum
- Cennet Şelaleleri. ♡
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 4,143
-
- MFC Puanı
- 312
Malzemeler
175 gram satırda çekilmiş kuzu eti (but ve kaburga birlikte)
Az miktarda satırla kıyılmış kuyruk yağı
1 adet kök kırmızı biber (satırla kıyılmış)
Pulbiber, tuz
Adana Kebabı Yapılışı
Kuzu etini, kuyruk yağını, suyu sıkılmış kırmızı biberi, tuz ve pulbiberi harmanlayıp, üzerini strech filmle kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra eti büyük kebap şişine elinizle şekil vererek geçirin. Mangalda (meşe kömürü ya da portakal ağacı kömürü makbul) pişirin. Közde biber, domates ve sıcak lavaşla servis yapın.