-
- Üyelik Tarihi
- 24 Mar 2017
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 1,437
Malzemeler
4 orta boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
Yarım göbek marul
Yarım kırmızı lahana
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım limonun suyu
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
* Kırmızı soğanları soyup yarım halkalar halinde ince ince doğrayın. Bir kaba alıp üzerine hafif tuz serpin ve hafifçe parmak uçlarınızla karıştırın.
* Göbek marulu ve lahanayı şeritler halinde doğrayın. Kırmızı lahanayı ayrı bir kapta hafif tuz serperek ve çok az limon suyu ile ovun.
* Maydanozu incecik kıyın. Limon suyu, zeytinyağı, sumak, tuz ve pulbiberi bir kapta iyice karıştırın. Marul, lahana ve soğanı harmanlayıp salata tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız sosu ince ince akıtarak gezdirin ve servis yapın.
4 orta boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
Yarım göbek marul
Yarım kırmızı lahana
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım limonun suyu
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
* Kırmızı soğanları soyup yarım halkalar halinde ince ince doğrayın. Bir kaba alıp üzerine hafif tuz serpin ve hafifçe parmak uçlarınızla karıştırın.
* Göbek marulu ve lahanayı şeritler halinde doğrayın. Kırmızı lahanayı ayrı bir kapta hafif tuz serperek ve çok az limon suyu ile ovun.
* Maydanozu incecik kıyın. Limon suyu, zeytinyağı, sumak, tuz ve pulbiberi bir kapta iyice karıştırın. Marul, lahana ve soğanı harmanlayıp salata tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız sosu ince ince akıtarak gezdirin ve servis yapın.