OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Acı Yoncanın Faydaları
Su yoncası olarakda bilinen acı yonca bitkisinin yoncaya benzemesi ve yapraklarının acı olması nedeni ile bu isim verilmiştir.
Avrupa ve Asyada yetişen acı yonca bitkisini 16.yüzyılda ilk defa kullanmaya başlanmıştır.
Şifalı bitkiler ansiklopedisinde yerini alan bu bitki genellikle mide bağırsak şişkinliklerinde ve kan temizleyici ayrıca mideyi kuvvetlendirici olarak kullanılmıştır.
Ateş düşürücü özelliği, güçlendirici, iştah açıcı menstrüasyon ayarlayıcı özellikleride bulunmaktadır.
Acı yonca Astım, sindirim ve menstrüasyon düzenleyici olarak kullanılmaktadır.
Acı yoncanın genellikle yapraklarından yararlanılır. Çiçek açmadan önce toplanan köküde bazı şifalı bitkiler kitaplarında önerilmektedir.
Acı yonca yarprakları mart ayından itibaren temmuz ayları başına kadar toplanmaktadır. Özel bir kokusu olmamakla beraber tadının acılığı bitkinin yetiştiği bölgeye göre farklılıklar göstermektedir.
Acı yoncanın zararları ise çok içildiğinde mide ve bağırsakları tahriş etmesidir.
acı-yonca
Acı Yoncanın yapraklarından birden fazla yöntemle faydalanılabilirse de genelde bitkinin çayı demlenir.
Bir sonraki Adaçayının Faydaları yazımızda görüşmek üzere.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Maranki Hocalarımız acı yonca Çayı hakkında henüz bilgilerini paylaşmamışlardır. Konu ile ilgili olarak Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu beyin yorumlarını sizlere ilerleyen zamanlarda aktaracağız.
Su yoncası olarakda bilinen acı yonca bitkisinin yoncaya benzemesi ve yapraklarının acı olması nedeni ile bu isim verilmiştir.
Avrupa ve Asyada yetişen acı yonca bitkisini 16.yüzyılda ilk defa kullanmaya başlanmıştır.
Şifalı bitkiler ansiklopedisinde yerini alan bu bitki genellikle mide bağırsak şişkinliklerinde ve kan temizleyici ayrıca mideyi kuvvetlendirici olarak kullanılmıştır.
Ateş düşürücü özelliği, güçlendirici, iştah açıcı menstrüasyon ayarlayıcı özellikleride bulunmaktadır.
Acı yonca Astım, sindirim ve menstrüasyon düzenleyici olarak kullanılmaktadır.
Acı yoncanın genellikle yapraklarından yararlanılır. Çiçek açmadan önce toplanan köküde bazı şifalı bitkiler kitaplarında önerilmektedir.
Acı yonca yarprakları mart ayından itibaren temmuz ayları başına kadar toplanmaktadır. Özel bir kokusu olmamakla beraber tadının acılığı bitkinin yetiştiği bölgeye göre farklılıklar göstermektedir.
Acı yoncanın zararları ise çok içildiğinde mide ve bağırsakları tahriş etmesidir.
acı-yonca
Acı Yoncanın yapraklarından birden fazla yöntemle faydalanılabilirse de genelde bitkinin çayı demlenir.
Bir sonraki Adaçayının Faydaları yazımızda görüşmek üzere.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Maranki Hocalarımız acı yonca Çayı hakkında henüz bilgilerini paylaşmamışlardır. Konu ile ilgili olarak Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu beyin yorumlarını sizlere ilerleyen zamanlarda aktaracağız.