Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aç kalarak kilo veremezsiniz

Rapunzel

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -445
Aç kalarak kilo veremezsiniz

Diyete başlayan kişilerde psikolojik olarak daha az yeme açlığa eğilim olduğu yapılan araştırmalarda görülmektedir. Psikolojik olarak öğün atlar ara öğün tüketmez ve ne kadar az kalori alırsam o kadar hızlı zayıflarım gibi bir kanı vardır. Doyduklarını hissettiklerinde fazla yemiş olmaktan dolayı kilo verememe korkusu yaşarlar. Mümkün olduğu kadar az kalori alımı sebze ve meyve ağırlıklı beslenme ve ekmek türevleri kesme onlara daha hızlı kilo vereceklerinin göstergesi gibi gelir. Oysa yapılan araştırmalarda bunun hatalı ve vücut metabolizması olarak çok yanlış bir uygulama olduğunu göstermektedir.

Neden az yiyerek kilo veremeyiz?

Vücudumuz yaşamak için her koşula adapte olmaya programlanmıştır. Bu yüzden ‘ kıtlık teorisi’ diye bildiğimiz bir sistem vücutta işlemektedir. Siz az yedikçe vücut sizin kilo verdiğinizi düşünmüyor ve sizin açlık-kıtlık ortamında olduğunuzu düşünüyor sizi yaşatmak için kendi metabolizma hızını azaltıyor ve aldığınız kalori miktarını dengelemeye çalışıyor. Bu yüzden siz ne kadar az kalorili açlık sınırında beslenirseniz vücutta o kadar kendi metabolizma hızını yavaşlatıp sizin kilo vermenizi engelliyor. Az besin tüketir öğün atlarsanız metabolizma hızınız yavaşlar kilo kaybı durur.

Metabolizmanızı hızlandırmak için aç kalmayın

Siz düzenli besin tüketir yeterli ve dengeli beslenirseniz metabolizma hızı diyette yavaşlamaz ve kilo vermeye devam edersiniz. Bu yüzden düzenli öğün tüketimi 3 ana öğün 3 ara öğün önemlidir. Öğün atlamayın. Eğer gün içinde çok acıkıyorsanıztahammülünüz diyete azalıyorsa yanlış giden bir şeyler var demektir. Çünkü düzenlenen doğru diyetlerde sizin acıkmamanız gerekmektedir.

Metabolizmanızın yavaşlamaması için öğün atlamayın.
Meyve yoğurt kepekli tost küçük bir sandviç kepekli bisküvi kuruyemiş kuru meyvelerden oluşan ara öğünlerinizi tüketiniz.
Kesinlikle kaloriyi çok kısıtlamayın. Öğünlerinizde tüm besin gruplarından düzenli tüketmeye özen gösteriniz. ( örneğin ızgara tavuk (protein)+salata (sebze)+ayran (süt grubu)+1 dilim kepek ekmek (karbonhidrat) = görüldüğü gibi 4 ana grup besin almış oluyoruz)
Karbonhidratlar vücudun enerji kaynaklarıdır. Bu yüzden karbonhidrat tüketmemiz gerekir. Ekmek pilav bulgur çorba mısır kepekli ürünler v.b karbonhidrattır ve bu besin grubunun alınmaması uzun süreli kas kaybı sinir sisteminde çökme uykusuzlukpsikolojik problemler böbrek ve karaciğer hasarı yaratır. Bu yüzden her öğününüzde bir çeşit karbonhidrat bulunmalıdır.

Egzersiz metabolizmayı hızlandırır ve kalori kısıtlaması ile azalan metabolizma hızının daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Haftada en az 3 kez 45 dk egzersiz yapmalısınız.

maliozyapar

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
merhaba
yaklaşık 110 kilo civarıydım. doğal olarak sağlık sorunlarıda kiloya bağlı olarak yaşanıyordu. çok fazla şey denedim. diyetisyenler, kibrit kutusu ölçekler, bazı ilaçlar ama malesef olmadı. yine birgün araştırma yaparken Herbalife markasına denk geldim. internette diğer ürünlere göre zayıflama sloganı ile değil dengeli beslenme mantığı üzerine olduğunu öğrendim. daha önceki kullandığım ilaçlar gibi olmadığını, organik içeriğe sahip olduğunu gördüm. yine internetten hem kullanıcı, hem satıcı olan ilknur hanımla iletişime geçtim. konu üzerinde tahliller ve boy kilo endeksi değerleri tespit edildikten sonra shake, çay, protein bar, soya çerezi gibi ürünler ile başladım. şu an 4 ay oldu yaklaşık 8-9 ürününü kullanıyorum. evet önemli olan noktaya gelelim şu an ki kilom 83... :-D herşey onu yeme bunu yeme gibi bir duvar örmediler önüme. ama beslenmeyi öğrendim, sağlıklı beslenmeyi öğrendim. ilknur hanıma teşekkür ediyorum.

sağlıklı günler hepinize
0 | |

BaksanaBi

Türkler öyle bir millettir ki, Hayatta bir tane bi
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    440
Zaten 60 65 kiloyum ne kilosu be :D :D

Üst Alt