Abdulhamide ait olan Hücre kasidesinin çevirisi.
1.Efendim! Ey Allahın Resulü!Tutuver elimden! Senden başka hiçbirşeyim yok.Hiç kimseye de sığınamam.
2.Sen,bütün kainatta hidayetin nurusun.Sen cömertliğin sırrısın.Ey en hayırlı güvencem.
2.Gerçektensen,bütün yaratıkların yardımcısısın.İnsanları hidayet sahibi Allaha ulaştiran sensin.
4.Doğurulmamiş ve doğurmamiş,bir ve tek olan Allahın makam-ı mahmudunda tek başına duran ey zat.
5.Ey iki parmağından nehirler fışkıran ve imdada koşarark orduyu suya kandıran zat.
6.Bana,korkutan bir sıkıntı isabet ettiğinde derim ki:Ey efendilerin Efendisi,ey güvencem,
7.Günahlarımdan dolayı Rahman ( olan Allah)a benim için şefatci ol! Hayal bile edemediğim şeylerle bile bana ihsanda bulun.
8.Allahım bana daima hoşnutluk nazarıyla bak.Sonsuza dek kusurlarımı lütfunla ört.
9.Beni bürüyen affınla,bana ihsanda bulun.Çünkü ben ey Mevlam senden başkasını Rab bilmedim.
10.Göklere seyehatle vahid u ehadin sırrını erenlerin en şereflisi,en seçkini ile sana yöneldim.
11.Ne Yücedir,Onu yaratan cemal sahibi Allah.Bütün yaratılmışlar içerisinde Onun gibisini bulamadım.
12.O,mahlukatın en hayırlısı;Peygamberlerin en yücesi,insanların en iyisi ve onlara hidayet yolunu gösterendir.
13.Sadece Onu vesile yaparak,Rabbime sığındım umulur ki,Allah beni bağişlar.Budur benim inancım,budur beniö itikadım.
14.Onu eövmek ömür boyu benim işim olsun.Onu sevmek Arşın sahibi katında benim güvencemdir.
15.En güzel salat u selamlar ebediyen Ona olsun,sınırsız ve sayısız selamlar biirlikte.
16.Ve şeref sahibi,cömertlik denizi,sehavet erbabı bütün al ve ashabına olsun..
ForumHatti YÖNETİMİ !