Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Abdulhamid e ait olan Hücre Kasidesi

AdoniS

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    11

Abdulhamid’e ait olan Hücre kasidesinin çevirisi.

1.Efendim! Ey Allah’ın Resulü!Tutuver elimden! Senden başka hiçbirşeyim yok.Hiç kimseye de sığınamam.

2.Sen,bütün kainatta hidayetin nurusun.Sen cömertliğin sırrısın.Ey en hayırlı güvencem.

2.Gerçektensen,bütün yaratıkların yardımcısısın.İnsanları hidayet sahibi Allah’a ulaştiran sensin.

4.Doğurulmamiş ve doğurmamiş,bir ve tek olan Allah’ın makam-ı mahmudunda tek başına duran ey zat.

5.Ey iki parmağından nehirler fışkıran ve imdada koşarark orduyu suya kandıran zat.

6.Bana,korkutan bir sıkıntı isabet ettiğinde derim ki:’’Ey efendilerin Efendisi,ey güvencem,

7.Günahlarımdan dolayı Rahman ( olan Allah)’a benim için şefatci ol! Hayal bile edemediğim şeylerle bile bana ihsanda bulun.

8.Allah’ım bana daima hoşnutluk nazarıyla bak.Sonsuza dek kusurlarımı lütfunla ört.

9.Beni bürüyen affınla,bana ihsanda bulun.Çünkü ben ey Mevlam senden başkasını Rab bilmedim.

10.Göklere seyehatle vahid u ehad’in sırrını erenlerin en şereflisi,en seçkini ile sana yöneldim.

11.Ne Yücedir,O’nu yaratan cemal sahibi Allah.Bütün yaratılmışlar içerisinde O’nun gibisini bulamadım.

12.O,mahlukatın en hayırlısı;Peygamberlerin en yücesi,insanların en iyisi ve onlara hidayet yolunu gösterendir.

13.Sadece O’nu vesile yaparak,Rabbime sığındım umulur ki,Allah beni bağişlar.Budur benim inancım,budur beniö itikadım.

14.O’nu eövmek ömür boyu benim işim olsun.O’nu sevmek Arş’ın sahibi katında benim güvencemdir.

15.En güzel salat u selamlar ebediyen O’na olsun,sınırsız ve sayısız selamlar biirlikte.

16.Ve şeref sahibi,cömertlik denizi,sehavet erbabı bütün al ve ashabına olsun..

ForumHatti YÖNETİMİ !

Üst Alt