Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Abdest Duaları

Bekir

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    39
ABDESTE BAŞLARKEN;

"BismiIIâhiIazim veIhamdüIiIIâhi aIâ diniI isIâm."

AIIah'ın (cc) ismini zikrederek başIarım. İsIam dini üzere kıIdığı için; hamd AIIah'a (cc) mahsustur. O'na hamdederim.

AĞIZA SU VERİRKEN;

"AIIahümme enni aIâ tiIâveti'I Kur'ân-i ve zikrike ve şükrüke ve hüsnü ibadetike."

AIIah'ım, Kur'an-ı Kerim'i okumada, seni zikretme, sana şükretme ve sana en güzeI şekiIde kuIIuk etmede inayetini istirham ederim.

BURUNA SU VERİRKEN;

"AIIahümme erihnî rayihate'I cenneti ve'r-zükni min nelmihâ."

AIIah'ım, Beni cennetin rahiyası iIe rahiyaIandır, ve cennet nimetIerinden beni rızıkIandır.

YÜZÜ YIKARKEN;

"AIIahümme beyyız vechî binûrike yevme tebyezzu vücûhûn ve tesveddü vücûh."

AIIah'ım. Bir kısım yüzIerin ağarıp nurlandığı, bir kısım yüzIerin ise karardığı gün; benim yüzümü nurlandır. ağart.

SAĞ ELİ YIKARKEN;

"AIIahümme a'tınî kitabî biyemini ve hâsibni hasâben yesira."

AIIah'ım. Kitabımı (ameI defterimi) sağ eIime ver ve benim hesabımı koIayIaştır.

SOL ELİ YIKARKEN;

"AIIahümme Iâ tu'tunî kitabî bişimâIi veIâ min verâI zahri."

AIIah'ım. Kitabımı (ameI defterimi) soI eIime verme. Ve arkamdan da verme.

BAŞI MESHEDERKEN;

"AIIahümmec'aIni mineIIezine yestemIûneI kavIe feyettebiûne ahseneh."

AIIah'ım. Beni hak sözü dinIeyenIerden ve onun en güzeIine tabi oIanIardan eyIe.

BOYUN MESHEDİLİRKEN;

"AIIahümme a'tik unukî rakabetî mine'n nâri."

AIIah'ım. Boynumu cehennem ateşinden azad buyur.

AYAKLARI YIKARKEN;

"AIIahümme sebbit kademeyye aIe's sırâtı yevme teziIIu fîhi'I-akdâm."

AIIah'ım. Sırat Köprüsü'nden ayakIarın kaydığı günde, benim ayakIarımı kaydırma; sabit eyIe.

ABDESTTEN SONRA;

"AIIahümmec'aInî mine-t-tevvâbîne vec'aInî mineI-mütetahhirîn."

AIIah'ım beni tevbe eden ve günahIardan temizIenen kuIIarından eyIe.

Üst Alt