Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

AB'de 150 bankaya denetim geliyor

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
266647.jpg

Avrupa Parlamentosu Avrupa’nın en büyük 150 bankasını tek elden denetim altına sokacak ‘bankacılık denetleme sistemi’ne yeşil ışık yaktı. Avrupa Merkez Bankası’nın gözetim ve denetim mekanizmasını yürüteceği yeni sistem 2014 yılının eylül ayından itibaren yürürlüğe girecek.
Sisteme katılım, euro bölgesi üyesi ülkelerin bankaları için zorunlu olacak. Borç krizinden ağzı yanan Avrupa Birliği, bankacılık sistemindeki sıkıntılardan kaynaklanabilecek ikinci bir krize karşı en ciddi adımı attı. Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, daha önce de Avrupa Birliği maliye bakanlarının üzerinde uzlaştığı “bankaların tek elden denetimi” konusuna yeşil ışık yaktı.
Türkiye’nin yıllar önce tanıştığı “Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu”nun benzeri bir mekanizmanın devreye sokulacağı yeni sistemde bankalar Avrupa Merkez Bankası tarafından denetlenecek. Avrupa Birliği’nin en büyük 150 bankasını tek elden gözetim altına sokacak sisteme avro bölgesi üyesi bankaların katılımı zorunlu, ancak diğer tüm Avrupa Birliği bankalarına da sistemin kapıları açık…
Yeni sistem Avrupa Birliği’nin en önemli gelecek projelerinden biri olan bankacılık birliğinin de en önemli köşe taşlarından biri olarak görülüyor. 2014 yılının eylül ayında uygulamaya girecek sistemle bankaların denetimi üye ülkelerden, 17 Avrupa ülkesinde geçerli olan ortak para birimi avronun istikrarını korumakla görevli Avrupa Merkez Bankası’na geçmiş olacak.
Düzenlemeye göre Avrupa Parlamentosu da denetim mekanizması ve işleyişi konusunda bilgiye kolayca ulaşma hakkına sahip olacak. Denetleme Kurulu’nun başkanı ise düzenli aralıklarla Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenecek oturumlarda parlamenterlerin sorularını yanıtlayarak sistemin şeffaf ve hesap verebilir olduğunu ispat etmeye çalışacak.

Üst Alt