Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

9 Nisan 2016 GününYemeği - Aysonu Kebabı

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777








Malzemeler
5-6 tane patates
1 su bardağı bezelye

Köfte için;

300 gr kıyma
1 tane yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
1 tane soğan
2 diş sarımsak
1 tane kapya biber
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığının ucu ile karabiber, acı biber, kimyon

Sosu için;

1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
2 su bardağı su

Yapılışı


Öncelikle köftemizi hazırlayalım.
Bunun için yoğurma kabına kıyma ve galeta ununu alalım.
Yumurtamızı bir kenara kırıp hazırlayalım. Baharatlarımızı bir kase içine önceden hazırlarsak rahat olur.
Tuz miktarına dikkat edin lütfen ben himalaya tuzu kullandığım için aynı miktar fazla gelebilir.
Soğan, sarımsak, kapya biber, maydanoz ve biber salçasını rondoya alıp iyice küçültelim.
Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabında birleştirip köftemizi yoğuralım. Ben sıfır yağlı kıyma kullandığım için bu aşamada 3-4 kaşık zeytinyağı kullandım.
Etiniz hafif yağlı ise gerek yok. Köftemiz dinlenirken patateslerimizi soyup küp küp doğrayalım.
Isıya dayanıklı kabımıza patateslerimizi koyalım. Birer tatlı kaşığı tuz karabiber ve kekik ekleyelim.
İyice karıştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirelim.
Bu aradada köftelerimizi ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım. Daha sonra bezelye (bezelyesiz de yemeğimiz gayet güzel olacaktır.
ve köftelerimizi patateslerin üzerine alalım ve tekrar 10-15 dakika pişirelim.
Salçaları suyla inceltip yemeğimizin üzerine yavaşça gezdirelim. Tekrar 10-15 dakika pişirelim yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.



 
Üst Alt