Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

9 Ağustos 2016 Günün Yemeği - Meftune

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777









Malzeme
400 g kuşbaşı koyun eti
2 Su Bardağı Pirinç
4 Adet Domates
2 Adet Soğan
2 Adet Biber
6 Diş Sarımsak 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2.5 Su Bardağı Sıcak Su 1
Tatlı Kaşığı Toz şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Hazırlanışı:
Etleri kızdırılmış yağda 3-4 dakika çevirelim. İnce doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave edip 7-8 dakika pişirelim.
Alaca soyulmuş patlıcanları boyuna dörde bölüp ortadan üçe keselim. Etlerin üzerine dizelim.
Yarım bardak sıcak su ilave edip 15 dakika pişirelim.
Pirinci ayıklayıp üzerine tuz atalım. Sıcak suda 15 dakika bekletip yıkayalım. Pirinci patlıcanların üzerine yayalım.
Tuz ve şeker ekleyelim. 2 bardak sıcak su ilave edip göz göz oluncaya kadar pişirelim.
15 dakika demlendirelim.




 
Üst Alt