Malzemeler
1 orta boy yumurta
100 gr tereyağı
80 gr bitter çikolata(%54 kakaolu kullandım)
1 tatlı kaşığı granül kahve (1 yemek kaşığı sıcak suda eritilecek)
2/3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartmatozu(kullanmadım)
2-2,5 su bardağı un
Üzeri İçin : Toz fıstık ve çikolata
HAZIRLANIŞI
-Yumuşamış tereyağ ile toz şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.
-İçine yumurtayı ekleyip karıştırın.
-Çikolatayı ben mari usulü eritin.
-Sıcak suda erittiğiniz kahveyi ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı bisküvi hamuruna ekleyin ve karıştırın.
-Kullanacaksanız kabartmatozu ve unu bir kaba eleyin. Bu undan azar azar bisküvi hamuruna ekleyerek karıştırmaya devam edin. Benim hamurum 2,5 su bardağı un aldı, sizin hamurunuz daha az un alabilir.
-Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 30 dk dinlendirin.
-Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. İşte bu aşamada elle şekil veremeyecek bir hamur varsa az daha un ekleyebilirsiniz, benim hamurum gayet güzel şekle girdi.
-Şekil verdiğiniz bisküvi hamurlarının her birini toz fıstığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerine avuç ile hafifçe bastırın.
-175 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
-Soğuyunca dilerseniz üzerlerine eritilmiş çikolata ile şekiller yapın.