-
-
-
- MFC Puanı
- 29,224
7620 metreden paraşütsüz atladı
ABDli hava dalışçısı Luke Aikins, 7 bin 620 metreden paraşütsüz atlayarak dünya rekoru kırdı. Kaliforniyanın Simi Vadisinde bir uçaktan atlayan Aikins, 26 yılda 18 bin atlayış gerçekleştirmişti. Aikinse atlayışta paraşüt takılmasının zorunlu olduğu konusunda ısrar edilmesine rağmen, ünlü sporcu paraşüt ağırlığının atlayışını daha da tehlikeli hale getireceğini söyleyerek yetkilileri ikna etti.
Jübilesini bu atlayışla yapan 42 yaşındaki hava dalışçısı, Bunu gerçekten başardım. Duygularımı tarif edecek kelime dahi bulamıyorum dedi. Aikins iki sene boyunca onu bu atlayışa hazırlayan takım arkadaşlarına da teşekkür etti.
Aikinsi Simi Vadisinde kurulan 30 metre çapındaki güvenlik ağından çıkarken eşi ve oğlu sevinç çığlıklarıyla karşıladı.
Jübilesini bu atlayışla yapan 42 yaşındaki hava dalışçısı, Bunu gerçekten başardım. Duygularımı tarif edecek kelime dahi bulamıyorum dedi. Aikins iki sene boyunca onu bu atlayışa hazırlayan takım arkadaşlarına da teşekkür etti.
Aikinsi Simi Vadisinde kurulan 30 metre çapındaki güvenlik ağından çıkarken eşi ve oğlu sevinç çığlıklarıyla karşıladı.
Fikri arkadaşı verdi
Aikinsa bu fikri, iki sene önce arkadaşı Chris Talley vermişti. Talley, Aikinsin bu fikri nasıl kabul ettiğini anlattı: Bu atlayış fikrini anlattığımda bana, Güzel bir fikir. Sana bunu yapacak başkasını bulurum ama benim bir eşim ve çocuğum var. Hiç benlik bir iş değil diyerek hiç düşünmeden reddetmişti. Birkaç hafta sonra ise fikrini değiştirdi. Aikins, bu işin üstesinden gelebileceğine inandığım tek hava dalışçısıdır.
milliyet