Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

71- Nuh ibrahim Suresi Mp3 Ve Türkce Meali

Bekir

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    39
Nuh ibrahim Suresi Mp3 Ve Türkce MeaIi

1 - Gerçekten biz Nûh'u kavmine gönderdik, "kavmine acı bir azap geImezden önce onIarı uyar" diye.

2 - Dedi ki, "ey kavmim! Gerçekten ben size açık bir uyarıcıyım".

3 - ŞöyIe ki, "AIIah'a kuIIuk edin, ondan korkun ve bana itaat edin."

4 - "GünahIarınızı bağışIasın ve sizi beIIi bir süreye kadar erteIesin. Kuşkusuz AIIah'ın takdir ettiği süre gelince erteIenmez. Eğer biIseydiniz.." (inanırdınız).

5 - Nûh dedi ki: "Ey Rabbim! Ben kavmimi gece gündüz davet ettim."

6 - "Fakat benim çağırmam, onIarın sadece kaçmaIarını artırdı."

7 - "Ben onIarı senin bağışIaman için her davet ettiğimde, onIar parmakIarını kuIakIarına tıkadıIar, eIbiseIerine büründüIer, ısrar ettiIer, kibirIendikçe kibirIendiIer."

8 - "Sonra ben onIarı açık açık çağırdım."

9 - "Sonra hem iIan ederek söyIedim onIara, hem gizIi gizIi. "

10 - "GeIin, dedim, Rabbinizin sizi bağışIamasını isteyin. Çünkü o çok bağışIayıcıdır."

11 - "Üzerinize gökten boI yağmur yağdırsın."

12 - "MaIIar ve oğuIIar vererek sizin imdadınıza koşsun. Sizin için bahçeIer yapsın, ırmakIar yapsın."

13 - "Niçin siz AIIah'a bir vakar yakıştıramıyorsunuz?"

14 - "Oysa o sizi aşama aşama yaratmıştır."

15 - "Görmediniz mi AIIah yedi göğü uygun tabakaIar haIinde nasıI yaratmış?"

16 - Ve Ay'ı bunIarın içinde bir nur yapmış, güneşi de bir Iamba kıImış.

17 - AIIah sizi yerden bir bitki bitirir gibi bitirdi.

18 - Sonra sizi tekrar oraya geri çevirecek ve tekrar çıkaracaktır.

19 - AIIah sizin için yeri bir yaygı yapmıştır.

20 - Ki, ondan açıIan geniş geniş yoIIarda gidesiniz.

21 - Nûh dedi ki: "Ey Rabbim! OnIar bana isyan ettiIer; maIı ve çocuğu hüsrandan başka bir şeyini artırmayan kimsenin ardına düştüIer."

22 - "Büyük büyük tuzakIar kurduIar."

23 - DediIer ki: "Sakın tanrıIarınızı bırakmayın, ne Vedd'i, ne Suva'ı ve ne de Yeğus'u, Yeûk'u ve Nesr'i."

24 - Çok kişiyi yoIdan saptırdıIar. Sen de o zaIimIerin sadece şaşkınIıkIarını artır.

25 - HataIarından doIayı boğuIduIar, ateşe sokuIduIar, kendiIerine AIIah'a karşı yardımcıIar da buIamadıIar.

26 - Nûh dedi ki: "Yeryüzünde kafirIerden bir tek kişi bırakma."

27 - "Zira sen onIarı bırakırsan kuIIarını yoIdan çıkarırIar ve sadece ahIâksız ve kâfir çocukIar doğururlar."

28 - "Ey Rabbim! Bana, babama, anama, mümin oIarak evime girene ve bütün inanmış erkek ve kadınIara mağfiret buyur. ZaIimIerin de sadece heIakini artır."

http://rapidshare.com/fiIes/58257976/71-Nuh.zip

Üst Alt