Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

7 yaşındaki Gökhan'ın organları 4 kişiye can oldu

Behice

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
Zile'de yaşayan 45 yaşındaki Dursun ve 38 yaşındaki Şengül çiftinin iki çocuğundan Gökhan Uygur, geçen salı günü bisikletle bakkala gittiği sırada bir otomobilin çarpması sonrası ağır yaralandı. İlk müdahalesi Zile'de yapılan Uygur, daha sonra Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan çocuğun, perşembe günü akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

ORGANLAR 4 AYRI İL'E DAĞITILDI
Hastanenin organ doku nakli birimi, acılı aile ile görüşerek çocuklarının organlarını bağışlamasını istedi. Ailenin kabul etmesi üzerine durum Türkiye Organ ve Doku Bilgi Sistemi'ne bildirildi. Ankara ve Gaziantep'ten gelen uzman ekipler tarafından çocuğun organları alındı. Alınan organlardan kalp Ankara'ya, sol böbrek Antalya'ya, sağ böbrek İzmir'e ve karaciğer Gaziantep'te organ bekleyen hastalara ulaştırıldı.

BABA UYGUR'A TEŞEKKÜR
Tokat Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Cengiz Yakıt, hastanede kalan acılı baba Dursun Uygur'u ziyaret etti. Organ bağışından dolayı Uygur'a teşekkür eden Dr. Yakıt, Verdiği güzel karar ile 4 insanın yeniden hayata bağlanmasına sebep oldu. Ben kendisine teşekkür ediyorum dedi.
Acılı baba Uygur ise çocuğunun trafik kazası sonrası hayatını kaybettiğini söyleyerek, Oğlum çok akıllıydı. Sınıfını teşekkür ile geçti. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra bana organ bağışını söylediler. Ben de 'Tamam' dedim, bağış yaptım. Benim ciğerim yandı. Organları alacak olan kişilere Allah iyilik versin diye konuştu.
Bu arada, Tokat'ta ilk kez bir çocuğun organlarının bağışlandığı belirtildi.

Üst Alt