Etli Dövme Pilavı
Etli dövme pilavı; nohut, et ve dövme adı verilen buğday ile hazırlanır. Ülkemizde en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tüketilen bu besin, protein ve demir bakımından zengindir. Genellikle bayram, cenaze, düğün gibi törenlerde ikram edilir. Kas gelişimini desteklemesinin yanı sıra kemik erimesi gibi hastalıkların oluşma riskini düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine doyamayacağınız tarsus usulü etli dövme pilavı nasıl yapılır birlikte görelim.
Etli Dövme Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Dövme pilavının bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Diyet listelerinde küçük porsiyonlarla yer verilen bu tarifi, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.
Etli dövme pilavı; nohut, et ve dövme adı verilen buğday ile hazırlanır. Ülkemizde en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tüketilen bu besin, protein ve demir bakımından zengindir. Genellikle bayram, cenaze, düğün gibi törenlerde ikram edilir. Kas gelişimini desteklemesinin yanı sıra kemik erimesi gibi hastalıkların oluşma riskini düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine doyamayacağınız tarsus usulü etli dövme pilavı nasıl yapılır birlikte görelim.
Etli Dövme Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- Bir buçuk su bardağı dövme (aşurelik buğday)
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 300 g kuşbaşı kuzu eti
Etli Dövme Pilavı Nasıl Yapılır- Nohut ve dövmeyi bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün ikisini de süzün ve nohudu bir tencereye alın.
- Tencerenin yarısına kadar su ekleyin ve yarım saat haşlayın. Dövmeyi ilave edip tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte nohut ve dövme iyice yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Tereyağını bir tavada eritin ve hafif rengi dönünce pilavın üzerine gezdirip, karıştırın.
- Diğer taraftan eti ayrı bir tencerede kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Buğdaylı karışımı servis tabağına alın ve üzerine eti dökün.
- Etli dövme pilavını, zeytinyağlı bamya ve cacık ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Bir gece önceden ıslattığınız dövmeleri, tarife başlamadan önce sudan geçirin ve süzün.
- Pilav içinde kuzu eti yerine koyun veya dana eti de kullanabilirsiniz. Et ve pilavı servis esnasında karıştırın.
- Eti haşladığınız suyu cam kavanoz içinde muhafaza edin. İstediğiniz zaman pilav ve makarnaların içinde kullanarak aroma katabilirsiniz.
Dövme pilavının bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Diyet listelerinde küçük porsiyonlarla yer verilen bu tarifi, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.