Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

6 Tane Kedi, Hiçbir Belirti Göstermeden Birbirine Koronavirüs Bulaştırdı

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
ABD'deki Wisconsin Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen laboratuvar deneyinde, kedilerin hiç semptom göstermeden Covid-19'u diğer kedilere bulaştırabildiği görüldü.

Wisconsin Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
'nin gerçekleştirdiği çalışmaya liderlik eden bilim insanları, kedilerin tekrardan insanlara virüsü bulaştırıp bulaştırmadığını görmek için daha çok araştırma yapmaları gerektiğini belirtti.

Araştırma ekibinin lideri virüs uzmanı Peter Halfmann, temel hijyen kurallarına uyulması gerektiğini, evcil hayvanların öpülmemesini ve yüzeylerin temiz tutulmasını tavsiye etti.

6c147132a4f9bb9617df42035d1449b0835ccb40.jpeg

Yapılan deneyle ilgili New England Journal of Medicine'da yayımlanan makaleye göre araştırmacılar, Covid-19 hastası olan insanlardan virüs örneğini alıp, üç kediyi enfekte etti. Daha sonra enfekte edilen üç kedi ile beraber enfekte olmayan diğer üç kedi aynı eve konuldu.

Altı kedinin de hiç semptom göstermediğini belirten Halfmann, "Hiçbiri hapşırmadı, öksürmedi, hiç ateşleri çıkmadı. Bir evcil hayvan sahibi onlara baksa bir şeyi olduğunu anlamazdı bile" dedi.

4f081b5354f6664c94891d3f040664de58058096.jpeg

Reuters'ın aktardığına göre ise sağlık uzmanları bu ihtimalin düşük olduğunu belirtti. Araştırma ile ilgili ABD Veterinerler Birliği tarafından yapılan açıklamada, "Bir hayvanın laboratuvarda bilinçli olarak enfekte edilmesi, doğada da o kadar rahat hastalığı kapabileceği anlamına gelmiyor" denildi.
ABD'nin New York eyaletinde geçen ay 2 evcil kedide virüse rastlanmıştı. New York Şehri'ndeki bazı kaplan ve aslanların da Covid-19 hastası olduğu tespit edilmişti.

Brida

- koyu lacivert -
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    7,869
Bu yazılanlar yüzünden, ülkemizde evde kedi besleyenlerin çoğu ya da bir kısmı sokağa saldılar hayvancağızları. Yazıktır günahtır, ev kedisi dışarıda sudan çıkmış balığa döner. Sürekli sokak köpeklerinden, kedilerinden dayak yer. Yapmayın böyle, cinayettir bu. Kediden kediye geçen hastalıklar vardır ama asla bir insana geçtiği tespiti hala yoktur. Lütfen biraz duyarlı olalım.

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
Bu yazılanlar yüzünden, ülkemizde evde kedi besleyenlerin çoğu ya da bir kısmı sokağa saldılar hayvancağızları. Yazıktır günahtır, ev kedisi dışarıda sudan çıkmış balığa döner. Sürekli sokak köpeklerinden, kedilerinden dayak yer. Yapmayın böyle, cinayettir bu. Kediden kediye geçen hastalıklar vardır ama asla bir insana geçtiği tespiti hala yoktur. Lütfen biraz duyarlı olalım.

evet takip ettim malesef TR de sokaga birakilmislar..

oysa onlarda ailenin bir bireyi ..

Brida

- koyu lacivert -
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    7,869
evet takip ettim malesef TR de sokaga birakilmislar..

oysa onlarda ailenin bir bireyi ..

Evet, sokaklarda besledigim hayvanlar var ve atilmis hayvanlara denk geldigimde üzülüyorum.
Çünkü öyle korkak ve ürkekler, buna ragmen ayaklarina dolanip pesinden geliyorlar. Beni al diye yalvarıyorlar.
Sürekli olarak bu duygu selini yasayinca da insanin hakikaten psikolojisi bozuluyor.

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
Evet, sokaklarda besledigim hayvanlar var ve atilmis hayvanlara denk geldigimde üzülüyorum.
Çünkü öyle korkak ve ürkekler, buna ragmen ayaklarina dolanip pesinden geliyorlar. Beni al diye yalvarıyorlar.
Sürekli olarak bu duygu selini yasayinca da insanin hakikaten psikolojisi bozuluyor.

biliorum .. Ben de TR ye gittigim zaman bakiorum ama gidince üzülüorum ..

benden sonra kim bakar diye..

ya duygulu hayvanlar..

yine cok üzüldüm su anda.. üzüntünü hissediyorum cünki .. aklima gelior sonra.

Üst Alt