Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

6 Ağustos 2016 Günün Yemeği - Bezelyeli Pilav

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777









Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
150gr bezelye
3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tere yağı veya sıvı yağ

Bezelyeli Pilav Tarifi'nin Yapılışı
Pirinci ayıklayın ve bolca tuz koyup 1-2 tane limon tuzu koyun ve üzerine sıcak su ilave ederek 1 saat kadar haşlayın.Haşlanan pirinci yıkayın (ne kadar iyi yıkarsanız o kadar güzel olur pilav)
Sıvı yağı tencereye koyun hafif ısıtın ve üzerine suyu ekleyin kaynayınca pirinci koyup suyunu çekne kadar pişirin piştikten sonra haşlanmış bezelyeyi üzerine dökün 1 kez karıştırın ve sararak demlenmeye bırakın..
Bezelyeler konserve ise; suyunu süzüp bir kaba koyarak yarım kaşık tereyağı ile sote yapın ve pilava karıştırın.
Bu şekilde pilav daha lezzetli bezelyelerde daha parlak görünüşlü olur.




 
Üst Alt