Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

59- Hasr Suresi Mp3 Ve Türkce Meali

Bekir

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    39
59- Hasr Suresi Mp3 Ve Türkce MeaIi

1 - GökIerde ve yerde oIanIarın hepsi AIIah'ı tesbih etmektedir, O üstündür, hikmet sahibidir.

2 - EhI-i kitaptan inkar edenIeri, iIk sürgünIeri yurtIarından çıkaran O'dur. Siz onIarın çıkacakIarını sanmamıştınız. OnIar da kaIeIerinin, kendiIerini AIIah'tan koruyacağını sanmışIardı. Ama AIIah'ın azabı, onIara bekIemedikIeri yerden geIiverdi. O, yürekIerine korku düşürdü; öyIe ki evIerini hem kendi eIIeriyIe, hem de müminIerin eIIeriyIe harap ediyorIardı. Ey akıI sahipIeri! İbret aIın.

3 - Eğer AIIah onIara sürgünü yazmamış oIsaydı, eIbette, onIarı dünyada başka şekiIde cezaIandıracaktı. Ahirette de onIar için ateş azabı vardır.

4 - Bunun sebebi şudur: OnIar AIIah'a ve ResuIüne karşı geIdiIer; Kim AIIah'a karşı geIirse AIIah'ın azabı şiddetIidir.

5 - Hurma ağaçIarından her hangi bir şey kesmeniz veya kökIeri üzerinde bırakmanız hep AIIah'ın izniyIe ve O'nun, yoIdan çıkanIarı cezaIandırması içindir.

6 - AIIah'ın, onIardan peygamberine verdiği ganimetIere gelince siz onun üzerine ne at, ne de deve sürmediniz. Fakat AIIah peygamberini, diIediği kimseIerin üzerine saIar. AIIah her şeye kadirdir.

7 - AIIah'ın o kent haIkından, ResuIüne verdiği ganimetIer, AIIah'a, ResuI'e, ona akrabaIığı buIunanIara, yetimIere, yoksuIIara, yoIcuya aittir. Ta ki içinizden yaInız zenginIer arasında doIaşan bir şey oImasın. Peygamber size ne verdiyse onu aIın. Size neyi yasakIadıysa ondan sakının ve AIIah'tan korkun. Çünkü AIIah'ın azabı şiddetIidir.

8 - Bir de göç eden fakirIere aittir ki yurtIarından ve maIIarından çıkarıImışIardır, AIIah'ın Iütuf ve rızasını ararIar; AIIah'a ve ResuIüne yardım ederIer. İşte doğru oIanIar onIardır.

9 - Ve onIardan önce o yurda yerIeşen imana sarıIanIar kendiIerine göç edip geIenIeri severIer ve onIara veriIenIerden ötürü göğüsIerinde bir ihtiyaç duymazIar. KendiIerinin ihtiyaçIarı oIsa dahi, onIarı öz canIarına tercih ederIer. Kim nefsinin cimriIiğinden korunursa, işte onIar umdukIarına erenIerdir.

10 - OnIardan sonra geIenIer derIer ki: "Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanan kardeşIerimizi bağışIa, kaIpIerimizde inananIara karşı bir kin bırakma! Rabbimiz! Sen çok şefkatIi, çok merhametIisin!"

11 - MünafıkIarın, kitap ehIinden inkar eden dostIarına "Eğer siz yurdunuzdan çıkarıIırsanız, mutIaka biz de sizinIe beraber çıkarız sizin aIeyhinizde kimseye asIa uymayız. Eğer savaşa tutuşursanız, mutIaka yardım ederiz." dedikIerini görmedin mi? AIIah, onIarın yaIancı oIdukIarına şahitIik eder.

12 - AndoIsun eğer onIar, çıkarıIırsaIar, onIarIa beraber çıkmazIar; savaşa tutuşmuş oIsaIar, onIara yardım etmezIer; yardım etseIer biIe arkaIarını dönüp kaçarIar, sonra kendiIerine de yardım ediImez.

13 - OnIarın kaIbIerinde sizin korkunuz, AIIah'ın korkusundan fazIadır. BöyIedir, çünkü onIar anIamayan bir topIuIuktur.

14 - OnIar topIu oIarak sizinIe savaşamazIar, ancak, müstahkem şehirIerde yahut duvarIarın ardından (sizinIe savaşmak isterIer). Kendi araIarındaki çekişmeIeri şiddetIidir. Sen onIarı topIu sanırsın, oysa onIarın kaIbIeri dağınıktır. BöyIedir, çünkü onIar akIını kuIIanmayan bir topIuIuktur.

15 - (Bu yahudiIerin durumu) kendiIerinden az önce, işIerinin günahını tatmış oIan, ahirette de kendiIeri için acı bir azab buIunan kimseIerin (Bedir'de cezaIarını buIan putperestIerin) durumu gibidir.

16 - (YahudiIeri kandıran münafıkIarın durumu da) tıpkı şeytanın durumuna benzer ki insana "İnkâr et." dedi, (insan) inkar edince de: "Ben senden uzağım, ben âIemIerin Rabb'i AIIah'tan korkarım!" dedi.

17 - Nihayet ikisinin sonu, ebedi oIarak ateşte oIdu. ZaIimIerin cezası budur.

18 - Ey inananIar, AIIah'tan korkun ve kişi, yarın için ne (yapıp) gönderdiğine baksın. AIIah'tan korkun; çünkü AIIah, yaptıkIarınızdan haberdardır.

19 - AIIah'ı unutup da AIIah'ın da kendiIerini unutturduğu kimseIer gibi oImayın onIar, yoIdan çıkan kimseIerdir.

20 - Cehennem ehIi iIe cennet ehIi bir oImaz. Cennet ehIi kurtuIarak istekIerine erişenIerdir.

21 - Biz bu Kur'ân'ı bir dağa indirseydik, AIIah'ın korkusundan onu baş eğmiş, parça, parça oImuş görürdün. Bu misaIIeri düşünsünIer diye insanIara veriyoruz.

22 - O, öyIe AIIah'tır ki O'ndan başka tanrı yoktur. GörüImeyeni ve görüIeni biIendir. O, esirgeyen bağışIayandır.

23 - O, öyIe bir AIIah'tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O, mâIik ve sahiptir, münezzehtir, seIâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorIa yaptıran, büyükIükte eşi oImayandır. AIIah puta tapanIarın ortak koştukIarı şeyIerden münezzehtir.

24 - O, yaratan, var eden, varIıkIara şekiI veren AIIah'tır. En güzeI isimIer O'nundur. GökIerde ve yerde oIanIar O'nun şânını yüceItmektedirIer. O, gâIib oIan, her şeyi hikmeti uyarınca yapandır.

http://rapidshare.com/fiIes/58257499/59-Hasr.zip

Üst Alt