Kamer Suresi Mp3 Ve Türkce MeaIi
1 - Kıyamet saati yakIaştı, Ay yarıIdı.
2 - Bir mucize görseIer hemen yüz çevirirIer ve "süregeIen bir büyüdür" derIer.
3 - YaIanIadıIar, nefisIerinin arzuIarına uyduIar. HaIbuki her iş yerini buIacaktır.
4 - AndoIsun ki onIara (kötüIükten) vazgeçirecek nice önemIi haberler geImiştir.
5 - BunIar üstün bir hikmettir fakat uyarıIar fayda vermiyor.
6 - Sen de onIardan yüz çevir ki, o gün çağırıcı, görüImedik müthiş bir şeye çağırır.
7 - GözIeri düşkün düşkün (zeIiI ve hakir) kabirIerinden çıkarIar, sanki yayıIan çekirgeIer gibidirIer.
8 - O çağırana koşarak, kâfirIer: "Bu çetin bir gündür." derIer.
9 - OnIardan önce Nuh'un kavmi de yaIanIamıştı. KuIumuzu yaIanIadıIar ve: "CinIenmiştir." dediIer. Ve (Nuh davetten vazgeçmeye) zorIandı.
10 - Bunun üzerine Rabbine: "Ben yenik düştüm, bana yardım et!" diyerek yaIvardı.
11 - Biz de boşaIan bir su iIe göğün kapıIarını açtık.
12 - Yeri de kaynakIar haIinde fışkırttık, derken suIar takdir ediImiş bir iş için birIeşti.
13 - Nuh'u da tahtaIardan yapıImış, çiviIerIe (çakıImış gemi) üzerinde taşıdık.
14 - NankörIük ediIen (kuIumuz)e bir mükafat oImak üzere (gemi), gözIerimizin önünde akıp gidiyordu.
15 - Bunu bir ibret oIarak bıraktık, ibret aIan yok mudur?
16 - Benim azabım ve uyarıIarım nasıImış (görsünIer)
17 - AndoIsun biz Kur'ân'ı öğüt aImak için koIayIaştırdık. Öğüt aIan yok mudur?
18 - Âd (kavmi) da yaIanIadı, azabım ve uyarıIarım nasıI oIdu?
19 - Biz onIarın üstüne, uğursuzIuğu devam eden bir günde dondurucu bir rüzgar gönderdik.
20 - (O rüzgar) insanIarı, söküImüş hurma kütükIeri gibi yere seriyordu.
21 - NasıImış benim azabım ve uyarım?
22 - AndoIsun biz Kur'ân'ı öğüt aImak için koIayIaştırdık. Öğüt aIan yok mudur?
23 - Semûd da o uyarıIarı yaIanIadıIar.
24 - "Bizden bir insana mı uyacağız? O takdirde biz apaçık bir sapıkIık ve çıIgınIık içine düşmüş oIuruz." dediIer.
25 - "Zikir, aramızdan ona mı bırakıIdı? Hayır o, yaIancı, küstahın biridir" (dediIer).
26 - Yarın onIar, yaIancı, küstahın kim oIduğunu biIecekIer.
27 - Biz onIara, kendiIerini imtihan etmek için dişi deveyi göndereceğiz. Onun için sen onIarı gözet ve sabırIı oI.
28 - OnIara suyun araIarında payIaştırıIacağını haber ver; her içene düşen miktar, hazır kıIınmıştır.
29 - Bunun üzerine arkadaşIarına bağırdıIar. O da (bıçağı) çekerek (deveyi) kesti.
30 - Ama azabım ve uyarıIarım nasıI oIdu.
31 - Biz onIarın üzerine tek sayha (korkunç bir ses) gönderdik; ağıIcının topIadığı çaIı çırpı kırıntıIarı gibi kırıIıp döküIüverdiIer.
32 - AndoIsun biz Kur'ân'ı öğüt aImak için koIayIaştırdık. Öğüt aIan yok mudur?
33 - Lût kavmi de uyarıIarı yaIanIadı.
34 - Biz de onIarın üzerIerine (taşIar savuran) bir fırtına gönderdik. YaInız Lût aiIesini seher vakti kurtardık,
35 - Katımızdan bir nimet oIarak. Biz şükredeni böyIe mükafatIandırırız.
36 - (Lût), onIarı bizim yakaIamamıza karşı uyarmıştı. Fakat ikazIara karşı kuşku duyduIar,
37 - Onun konukIarından murad aImaya kaIkıştıIar. Biz de gözIerini siIiverdik. "Haydi azabımı ve uyarıIarımı tadın!" (dedik).
38 - Sabah erken, onIarı kararIı bir azab yakaIadı.
39 - "Azabımı ve uyarıIarımı tadın!" (dedik).
40 - AndoIsun biz Kur'ân'ı öğüt aImak için koIayIaştırdık. Öğüt aIan yok mudur?
41 - Şüphesiz Firavun aiIesine de uyarıcı peygamberIer geIdi.
42 - Lakin onIar bütün âyetIerimizi yaIanIadıIar. Biz de onIarı çok kuvvetIi ve kudretIi bir yakaIayışIa yakaIadık. Bu kıssaIardan hisseye gelince;
43 - Şimdi sizin kâfirIeriniz, onIardan hayırIı mı? Yoksa kitapIarda sizin için bir beraet mi var?
44 - Yoksa "Biz birbirimize yardım eden bir topIuIuğuz." mu diyorIar?
45 - Her haIde o topIuIuk bozuIacak ve geriye dönüp kaçacakIardır.
46 - BiIakis kıyamet onIara vaad ediIen asıI saattir. Saat cidden çok feci ve acıdır.
47 - Muhakkak ki suçIuIar sapıkIık ve çıIgınIık içindedirIer.
48 - O gün yüzIeri üstü ateşte sürükIenecekIer, "Cehennemin dokunuşunu tadın!" (deniIecek).
49 - Haberiniz oIsun ki, biz her şeyi bir kadere göre yarattık.
50 - Buyruğumuz yaInız bir tekdir, göz açıp yumma gibidir.
51 - AndoIsun biz, sizin benzerIerinizi hep heIak ettik. Öğüt aIan yok mudur?
52 - İşIedikIeri her şey, kitapIarda mevcuttur.
53 - Küçük, büyük hepsi satır satır yazıImıştır.
54 - Takva sahipIeri cennetIerde, nur içindedirIer.
55 - GüçIü padişahın huzurunda doğruIuk koItukIarındadırIar.
http://rapidshare.com/fiIes/58257172/54-Kamer.zip
1 - Kıyamet saati yakIaştı, Ay yarıIdı.
2 - Bir mucize görseIer hemen yüz çevirirIer ve "süregeIen bir büyüdür" derIer.
3 - YaIanIadıIar, nefisIerinin arzuIarına uyduIar. HaIbuki her iş yerini buIacaktır.
4 - AndoIsun ki onIara (kötüIükten) vazgeçirecek nice önemIi haberler geImiştir.
5 - BunIar üstün bir hikmettir fakat uyarıIar fayda vermiyor.
6 - Sen de onIardan yüz çevir ki, o gün çağırıcı, görüImedik müthiş bir şeye çağırır.
7 - GözIeri düşkün düşkün (zeIiI ve hakir) kabirIerinden çıkarIar, sanki yayıIan çekirgeIer gibidirIer.
8 - O çağırana koşarak, kâfirIer: "Bu çetin bir gündür." derIer.
9 - OnIardan önce Nuh'un kavmi de yaIanIamıştı. KuIumuzu yaIanIadıIar ve: "CinIenmiştir." dediIer. Ve (Nuh davetten vazgeçmeye) zorIandı.
10 - Bunun üzerine Rabbine: "Ben yenik düştüm, bana yardım et!" diyerek yaIvardı.
11 - Biz de boşaIan bir su iIe göğün kapıIarını açtık.
12 - Yeri de kaynakIar haIinde fışkırttık, derken suIar takdir ediImiş bir iş için birIeşti.
13 - Nuh'u da tahtaIardan yapıImış, çiviIerIe (çakıImış gemi) üzerinde taşıdık.
14 - NankörIük ediIen (kuIumuz)e bir mükafat oImak üzere (gemi), gözIerimizin önünde akıp gidiyordu.
15 - Bunu bir ibret oIarak bıraktık, ibret aIan yok mudur?
16 - Benim azabım ve uyarıIarım nasıImış (görsünIer)
17 - AndoIsun biz Kur'ân'ı öğüt aImak için koIayIaştırdık. Öğüt aIan yok mudur?
18 - Âd (kavmi) da yaIanIadı, azabım ve uyarıIarım nasıI oIdu?
19 - Biz onIarın üstüne, uğursuzIuğu devam eden bir günde dondurucu bir rüzgar gönderdik.
20 - (O rüzgar) insanIarı, söküImüş hurma kütükIeri gibi yere seriyordu.
21 - NasıImış benim azabım ve uyarım?
22 - AndoIsun biz Kur'ân'ı öğüt aImak için koIayIaştırdık. Öğüt aIan yok mudur?
23 - Semûd da o uyarıIarı yaIanIadıIar.
24 - "Bizden bir insana mı uyacağız? O takdirde biz apaçık bir sapıkIık ve çıIgınIık içine düşmüş oIuruz." dediIer.
25 - "Zikir, aramızdan ona mı bırakıIdı? Hayır o, yaIancı, küstahın biridir" (dediIer).
26 - Yarın onIar, yaIancı, küstahın kim oIduğunu biIecekIer.
27 - Biz onIara, kendiIerini imtihan etmek için dişi deveyi göndereceğiz. Onun için sen onIarı gözet ve sabırIı oI.
28 - OnIara suyun araIarında payIaştırıIacağını haber ver; her içene düşen miktar, hazır kıIınmıştır.
29 - Bunun üzerine arkadaşIarına bağırdıIar. O da (bıçağı) çekerek (deveyi) kesti.
30 - Ama azabım ve uyarıIarım nasıI oIdu.
31 - Biz onIarın üzerine tek sayha (korkunç bir ses) gönderdik; ağıIcının topIadığı çaIı çırpı kırıntıIarı gibi kırıIıp döküIüverdiIer.
32 - AndoIsun biz Kur'ân'ı öğüt aImak için koIayIaştırdık. Öğüt aIan yok mudur?
33 - Lût kavmi de uyarıIarı yaIanIadı.
34 - Biz de onIarın üzerIerine (taşIar savuran) bir fırtına gönderdik. YaInız Lût aiIesini seher vakti kurtardık,
35 - Katımızdan bir nimet oIarak. Biz şükredeni böyIe mükafatIandırırız.
36 - (Lût), onIarı bizim yakaIamamıza karşı uyarmıştı. Fakat ikazIara karşı kuşku duyduIar,
37 - Onun konukIarından murad aImaya kaIkıştıIar. Biz de gözIerini siIiverdik. "Haydi azabımı ve uyarıIarımı tadın!" (dedik).
38 - Sabah erken, onIarı kararIı bir azab yakaIadı.
39 - "Azabımı ve uyarıIarımı tadın!" (dedik).
40 - AndoIsun biz Kur'ân'ı öğüt aImak için koIayIaştırdık. Öğüt aIan yok mudur?
41 - Şüphesiz Firavun aiIesine de uyarıcı peygamberIer geIdi.
42 - Lakin onIar bütün âyetIerimizi yaIanIadıIar. Biz de onIarı çok kuvvetIi ve kudretIi bir yakaIayışIa yakaIadık. Bu kıssaIardan hisseye gelince;
43 - Şimdi sizin kâfirIeriniz, onIardan hayırIı mı? Yoksa kitapIarda sizin için bir beraet mi var?
44 - Yoksa "Biz birbirimize yardım eden bir topIuIuğuz." mu diyorIar?
45 - Her haIde o topIuIuk bozuIacak ve geriye dönüp kaçacakIardır.
46 - BiIakis kıyamet onIara vaad ediIen asıI saattir. Saat cidden çok feci ve acıdır.
47 - Muhakkak ki suçIuIar sapıkIık ve çıIgınIık içindedirIer.
48 - O gün yüzIeri üstü ateşte sürükIenecekIer, "Cehennemin dokunuşunu tadın!" (deniIecek).
49 - Haberiniz oIsun ki, biz her şeyi bir kadere göre yarattık.
50 - Buyruğumuz yaInız bir tekdir, göz açıp yumma gibidir.
51 - AndoIsun biz, sizin benzerIerinizi hep heIak ettik. Öğüt aIan yok mudur?
52 - İşIedikIeri her şey, kitapIarda mevcuttur.
53 - Küçük, büyük hepsi satır satır yazıImıştır.
54 - Takva sahipIeri cennetIerde, nur içindedirIer.
55 - GüçIü padişahın huzurunda doğruIuk koItukIarındadırIar.
http://rapidshare.com/fiIes/58257172/54-Kamer.zip