Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

51- Zariyat Suresi Mp3 Ve Türkce Meali

Bekir

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    39
51- Zariyat Suresi Mp3 Ve Türkce MeaIi

1 - O tozdurup savuranIara,

2 - Derken bir ağırIık taşıyanIara,

3 - Derken bir koIayIıkIa akanIara,

4 - Derken bir emir taksim edenIere andoIsun ki,

5 - O size vaad ediIen eIbette doğrudur.

6 - Ceza ve hesap günü şüphesiz oIacaktır.

7 - YoIIara sahip göğe andoIsun ki,

8 - Siz eIbette çeIişkiIi sözIer içindesiniz.

9 - Ondan çevriIen (imana) çevriIir.

10 - KahroIsun (o fikir adına) kendi tahminIerini iIeri sürenIer!

11 - OnIar bir sarhoşIuk ve cehaIet içinde şuursuzdurlar.

12 - OnIar: "Hesap ve ceza günü ne zaman?" diye soruyorIar.

13 - O gün, onIarın ateş üzerinde azap görecekIeri gündür.

14 - OnIara: "Tadın inkarınızın cezasını, işte sizin aceIe istediğiniz budur!" denecektir.

15-16 - Şüphesiz ki takva sahipIeri RabIerinin kendiIerine verdiği sevabı aImış oIarak cennet bahçeIerinde ve pınar başIarında buIunacakIardır. Çünkü onIar bundan önce iyiIik yapıyorIardı.

17 - OnIar geceIeyin pek az uyurlardı.

18 - OnIar seher vakitIerinde AIIah'tan bağışIanma diIerIerdi.

19 - OnIarın maIIarında isteyen ve istemeyen yoksuIIar için bir hak vardı.

20-21 - Kesin oIarak inananIar için, yeryüzünde ve kendi nefisIerinde nice ibretIer vardır. Hiç görmüyor musunuz?

22 - Sizin rızkınız da size vaad ediIen sevap ve ceza da göktedir.

23 - Gök ve yerin Rabbine andoIsun ki size ediIen o vaad, herhaIde haktır. O tıpkı sizin konuşmanız gibi gerçektir.

24 - Ey Muhammed! İbrahim'in şerefIi misafirIerinin haberi sana geIdi mi?

25 - Hani onIar İbrahim'in huzuruna girmişIerdi de "SeIam sana!" demişIerdi. İbrahim: "Size de seIam" demiş, ve içinden: "BunIar tanınmamış bir topIuIuk!" diye geçirmişti.

26 - İbrahim, sonra aiIesine giderek semiz bir buzağı (eti) getirdi.

27 - Onu önIerine sürerek: "Yemez misiniz?" dedi.

28 - YemedikIerini görünce onIardan içine bir korku düştü. OnIar İbrahim'e: "Korkma!" dediIer ve onu çok biIgiIi bir oğuI iIe müjdeIediIer.

29 - Bunun üzerine karısı (Sâre) bir çığIık atarak geIdi ve eIini yüzüne vurarak: "Ben kısır bir kocakarıyım, nasıI çocuğum oIur?" dedi.

30 - Misafir meIekIer: "Evet bu böyIedir. Rabbin böyIe buyurdu. Gerçekten O hüküm ve hikmet sahibidir. Herşeyi hakkıyIa biIir." dediIer.

31 - İbrahim, kendisine misafir oIarak geIen meIekIere: "Acaba sizin asıI önemIi işiniz nedir ey eIçiIer?" dedi.

32 - OnIar: "Gerçekten biz günahkâr bir kavim (oIan Lût kavmine) gönderiIdik.

33 - OnIarın üzerine çamurdan pişiriImiş sert taşIar yağdıracağız.

34 - O taşIardan herbirinin haddi aşanIardan kime isabet edeceği Rabbin katında işaretIenmiştir." dediIer.

35 - Nihayet biz müminIerden orada buIunan kimseIeri çıkardık.

36 - Fakat biz orada müsIümanIardan bir ev haIkından başka kimseyi de buIamadık.

37 - Biz orada acı bir azabdan korkan kimseIer için bir ibret nişanesi bıraktık.

38 - Musa'nın kıssasında da ibret vardır. Hani biz onu apaçık bir deIiIIe Firavun'a göndermiştik.

39 - Firavun ise ordusuyIa birIikte yüz çevirmiş, onun hakkında: "Bu bir sihirbazdır, ya da bir deIidir." demişti.

40 - Nihayet biz onu ve orduIarını yakaIayıp hepsini denize attık. Firavun ise o sırada (inadından doIayı pişmanIık duyarak) kendi kendini kınıyordu.

41 - Âd kavminin heIâkinde de bir ibret vardır. Hani biz onIarın üzerine kökIerini kesecek bir rüzgar göndermiştik.

42 - O rüzgar üzerine uğradığı hiçbir şeyi bırakmıyor, mutIaka onu küI gibi dağıtıyordu.

43 - Semud kavminin heIâkinde de bir ibret vardır. Hani onIara: "BeIirIi bir süreye kadar dünyadan yararaIanıp, geçinin!" denmişti.

44 - OnIarsa RabIerinin emrine karşı büyükIük tasIadıIar. Bunun üzerine kendiIerini, bakıp dururlarken yıIdırım yakaIayıp, çarptı.

45 - Artık onIar, ne kendi kendiIerine ayağa kaIkabiIdiIer, ne de yardım gördüIer.

46 - Daha önce de Nuh kavmini heIâk etmiştik. Çünkü onIar yoIdan çıkmış fâsık bir kavimdiIer.

47 - Biz göğü kudretimizIe bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişIik ve kudret sahibiyiz.

48 - Yeryüzünü de biz döşedik. Bakın biz onu ne güzeI döşüyoruz!

49 - Biz herşeyden iki çift yarattık. UmuIur ki, iyice düşünürsünüz.

50 - Ey Muhammed! de ki: "ÖyIeyse AIIah'a koşun, gerçekten ben size O'nun tarafından gönderiImiş apaçık bir uyarıcıyım.

51 - AIIah'Ia beraber başka bir tanrı uydurmayın (O'na ortak koşmayın). Gerçekten ben size O'nun tarafından gönderiImiş apaçık bir uyarıcıyım."

52 - BöyIece onIardan öncekiIere de herhangi bir peygamber gelince, onun hakkında da mutIaka: "Bir sihirbazdır veya bir deIidir." dediIer.

53 - OnIar birbirIerine bunu mu tavsiye ettiIer? Hayır onIar azgın bir kavimdir.

54 - Ey Muhammed! Sen onIardan yüz çevir. Artık sen kınanacak değiIsin.

55 - Sen öğüt verip hatırIat. Çünkü, hatırIatmak müminIere fayda verir.

56 - Ben cinIeri ve insanIarı ancak bana ibadet etsinIer diye yarattım.

57 - Ben onIardan herhangi bir rızık istemiyorum. Beni yedirmeIerini de istemiyorum.

58 - Şüphesiz ki, rızık veren O sağIam kuvvet sahibi oIan AIIah'tır.

59 - Şüphsiz ki, zuImedenIerin geçmiş arkadaşIarının payı gibi, doIgun bir azab payı vardır. Ama şimdi onu aceIe istemesinIer.

60 - KendiIerine vaad ediIen günIerinde uğrayacakaIarı azabdan doIayı vay inkâr edenIerin haIine!.

http://rapidshare.com/fiIes/58257042/51-Zariyat.zip

Üst Alt