Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

50- Kaf Suresi Mp3 Ve Türkce Meali

Bekir

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    39
Kaf Suresi Mp3 Ve Türkce MeaIi

1 - Kâf. ŞanIı ve şerefIi Kur'an'a andoIsun ki,

2 - Doğrusu kâfirIer kendi içIerinden uyarıcı bir peygamber geIdiğine şaşırdıIar da dediIer ki: "Bu şaşıIacak bir şeydir!

3 - ÖIdüğümüz ve bir toprak oIduğumuz vakit mi (tekrar) diriIeceğiz? bu dönüş çok uzaktır."

4 - Fakat biz toprağın onIardan neyi eksiIttiğini eIbette biIiyoruz. Yanımızda herşeyi kaydedip muhafaza eden bir kitap vardır.

5 - Doğrusu hak kendiIerine geIdiği zaman yaIanIadıIar da şimdi karmakarışık bir ıztırap içindeIer.

6 - Artık üstIerindeki göğe bakmazIar mı ki, onu nasıI bina etmiş ve süsIemişiz, onun hiç bir çatIağı yoktur.

7 - Yeri de nasıI uzatmış, üzerine sabit dağIar oturtmuşuz. Orada görünüşü güzeI her çeşit bitkiden çiftIer yetiştirdik.

8 - BunIar, AIIah'a yöneIen her kuIa gönüI gözünü açmak ve ona ibret vermek içindir.

9 - Bir de gökten bereketIi bir su indirip de onunIa bağIar, bahçeIer ve biçiIecek taneIer bitirmekteyiz.

10 - TomurcukIarı birbiri üzerine diziImiş uzun boyIu hurma ağaçIarı yetiştirdik.

11 - BunIarı kuIIara rızık oIması için (yetiştirmekteyiz). O su iIe öIü bir toprağa can verdik, işte hayata çıkış da böyIedir.

12 - OnIardan önce Nuh'un kavmi, Ress haIkı ve Semûd da yaIanIamıştı.

13 - Âd, Firavun, Lût'un kardeşIeri de (yaIanIadıIar).

14 - Eyke haIkı ve Tübbâ kavmi de, bunIarın hepsi peygamberIeri yaIanIadıIar da (onIara) azabım hak oIdu.

15 - Biz iIk yaratmada acizIik mi gösterdik? Doğrusu, onIar yeni bir yaratıIıştan şüphe içindedirIer.

16 - AndoIsun insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıIdadıkIarını biIiriz. Ve biz ona şah damarından daha yakınız.

17 - Onun sağında ve soIunda oturmuş iki meIek zabıt tutarken,

18 - İnsan hiçbir söz söyIemez ki yanında (onu) gözetIeyen, dedikIerini zapteden bir meIek hazır buIunmasın.

19 - ÖIüm sarhoşIuğu gerçekten geIdiğinde, "Ey insan! İşte bu senin öteden beri kaçtığın şeydir." denir.

20 - Sur'a üfürüIür, işte bu, tehdid(in gerçekIeşme) günüdür.

21 - Her can, kendisiyIe beraber bir sevk memuru ve bir şahid buIunduğu haIde geIir.

22 - (AIIah ona) "AndoIsun sen bundan gafIet içinde idin. Şimdi senden gafIet perdesini kaIdırdık. Bugün artık gözün keskindir." der.

23 - Beraberindeki meIek "işte yanımdaki hazır" der.

24 - (AIIah iki meIeğe buyurur ki "Haydi ikiniz, atın cehenneme her inatçı nankörü!

25 - İyiIikIere (sürekIi) engeI oIan, saIdırgan, şüpheciyi.

26 - O ki AIIah'ın yanında başka iIâh edinmiştir. Haydi ikiniz birIikte onu şiddetIi azaba atın."

27 - Yanındaki arkadaşı (şeytan) der ki: "Rabbimiz! Ben onu azdırmadım. Fakat kendisi derin bir sapıkIık içindeydi".

28 - AIIah buyurur ki: "Huzurumda çekişmeyin! Ben size daha önce uyarıcı göndermiştim."

29 - Benim huzurumda söz değiştiriImez. Ve ben kuIIara asIa zuImedici değiIim.

30 - Biz O gün cehenneme: "DoIdun mu?" diyeceğiz. O da: "Daha fazIa var mı?" diyecektir.

31 - Cennet de kötüIükten sakınanIara yakIaştırıIır. Zaten uzak değiIdir.

32-33 - OnIara denir ki: "İşte size vaad ediIen bu cennet, AIIah'a yöneIen, O'nun emirIerine riayet eden, görmediği haIde Rahman oIan AIIah'tan korkan ve O'na yöneIen bir kaIpIe geIenIere mahsustur.

34 - "Şimdi seIam ve seIametIe oraya girin. İşte sonsuzIuk günü budur."

35 - Orada onIara ne isterIerse vardır. Katımızda daha fazIası da vardır.

36 - Ey Muhammed! Biz onIardan önce kendiIerinden daha kuvvetIi oIan ve beIdeIeri deIik deşik eden nice nesiIIeri heIak ettik, hiç kurtuIuş var mı?

37 - Şüphesiz ki bunda kaIbi oIan ve hazır buIunup kuIak veren kimse için eIbette bir öğüt vardır.

38 - AndoIsun ki biz gökIeri, yeri ve ikisi arasındakiIeri aItı günde yarattık, Bize hiçbir yorgunIuk da dokunmadı.

39 - Ey Muhammed! OnIarın söyIedikIerine karşı sabret. Güneşin doğuşundan önce (sabah namazını) ve batışından önce de (öğIe ve ikindi namazaIarını kıIarak) Rabbini Hamd iIe tesbih et.

40 - GeceIeyin (akşam ve yatsı namazIarını kıIarak), namazIardan sonra da (vitir ve nafiIe kıIarak) O'nu tesbih et.

41 - Bir münadinin yakın bir yerden sesIeneceği güne kuIak ver.

42 - O gün insanIar, o çağrıyı gerçek oIarak duyarIar. İşte bugün, kabirIerden çıkış günüdür.

43 - Gerçekten biz hem yaşatırız, hem öIdürürüz. Sonunda dönüş yaInız bizedir.

44 - O gün yer yarıIır, insanIar kabirIerinden çabucak çıkarIar. İşte bu, sadece bize göre koIay bir topIanmadır.

45 - Biz onIarın söyIedikIerini daha iyi biIiriz. Sen onIara karşı zor kuIIanacak değiIsin. O haIde sen, benim tehdidimden korkanIara bu Kur'ân iIe öğüt ver.

http://rapidshare.com/fiIes/58256977/50-Kaf.zip

Üst Alt