Malzemeler
Hamuru için;
2.5 su bardağı un,
10 g yaş maya,
1 su bardağı ılık su, ( gerekirse su ilave edilebilir)
1 tatlı kaşığı tuz,
2 adet kesme şeker.
İç malzemeleri:
250 g yağlı kıyma,
2 adet orta boy soğan çok ince doğranmış,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tatlı toz biber,
Pul biber,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası,
2 tane orta boy domates, (kabuğu soyulmuş ve çok ince doğranmış)
3 adet sivri biber, (çok ince doğranmış)
Tuz.
Yapılışı
Yarım bardak ılık su içerisine ılık su, şeker, maya ve tuz konulup köpürünceye kadar bekletilir.
Un elenip yoğurma kabına alınır ve köpüren maya karışımı içerisine ilave edilip kalan su da eklenerek yoğrulur.
Biraz ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur hazır edilir ve üzeri kapatılıp mayalanması için bekletilir.
İçi için gerekli olan malzemeler çok ince olacak şekilde doğranıp, karıştırılır ve homojen bir hale getirilir.
Kabarıp mayalanmış olan hamurdan, yumruk büyüklüğünde parçalar alınıp, unlanmış tezgah üzerinde açılır.
Açılan hamurun kenarları içe doğru kıvırıp, ortasına iç harcı yerleştirilir. ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Hazır olan pideler bekletilmeden hemen fırına verilir ve 350° de pişmeye bırakılır.
Kenarları kızaran kıymalı pideler fırından çıkartılır.
Kenarlarına tercihe göre tereyağı sürülüp servis yapılır.
Hamuru için;
2.5 su bardağı un,
10 g yaş maya,
1 su bardağı ılık su, ( gerekirse su ilave edilebilir)
1 tatlı kaşığı tuz,
2 adet kesme şeker.
İç malzemeleri:
250 g yağlı kıyma,
2 adet orta boy soğan çok ince doğranmış,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tatlı toz biber,
Pul biber,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası,
2 tane orta boy domates, (kabuğu soyulmuş ve çok ince doğranmış)
3 adet sivri biber, (çok ince doğranmış)
Tuz.
Yapılışı
Yarım bardak ılık su içerisine ılık su, şeker, maya ve tuz konulup köpürünceye kadar bekletilir.
Un elenip yoğurma kabına alınır ve köpüren maya karışımı içerisine ilave edilip kalan su da eklenerek yoğrulur.
Biraz ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur hazır edilir ve üzeri kapatılıp mayalanması için bekletilir.
İçi için gerekli olan malzemeler çok ince olacak şekilde doğranıp, karıştırılır ve homojen bir hale getirilir.
Kabarıp mayalanmış olan hamurdan, yumruk büyüklüğünde parçalar alınıp, unlanmış tezgah üzerinde açılır.
Açılan hamurun kenarları içe doğru kıvırıp, ortasına iç harcı yerleştirilir. ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Hazır olan pideler bekletilmeden hemen fırına verilir ve 350° de pişmeye bırakılır.
Kenarları kızaran kıymalı pideler fırından çıkartılır.
Kenarlarına tercihe göre tereyağı sürülüp servis yapılır.