Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı domates salçası,
6,5 su bardağı et suyu,
3,5 su bardağı mantı,
2 su bardağı haşlanmış nohut,
3 çay kaşığı nane,
2 çay kaşığı tuz.
Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim.
Üzerine salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra et suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım. (kuzu gerdan alıp kaynattım ve suyunu süzerek kullandım)
Et suyu kaynadığında içine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edelim.
Mantıyı hazır kullanabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. İhtiyacınız fazlasını buzlukta saklayabilirsiniz.
Daha sonra tuzu ve naneyi ilave edip mantılar yumuşayan kadar pişirelim.
Yüksük Çorbamız servise hazır.
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı domates salçası,
6,5 su bardağı et suyu,
3,5 su bardağı mantı,
2 su bardağı haşlanmış nohut,
3 çay kaşığı nane,
2 çay kaşığı tuz.
Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim.
Üzerine salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra et suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım. (kuzu gerdan alıp kaynattım ve suyunu süzerek kullandım)
Et suyu kaynadığında içine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edelim.
Mantıyı hazır kullanabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. İhtiyacınız fazlasını buzlukta saklayabilirsiniz.
Daha sonra tuzu ve naneyi ilave edip mantılar yumuşayan kadar pişirelim.
Yüksük Çorbamız servise hazır.