Malzemeler
(küçük borcam için);
yarım paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
yaklaşık 2 bardak un(ele yapışmayacak parlak bir hamur olacak)
Üzeri için;
3-4 elma rendesi
yarım bardak tozşeker
iri kırılmış ceviz
tarçın
HAZIRLANIŞI
Elmaları rendeleyip toz şekerle birlikte pişirin, elmalar yumuşayınca ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın. Tart hamurunu malzemeler ile yoğurup mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve buzluğa koyun, diğer kalan hamuru küçük borcam ya da tart kalıbına yerleştirin üzerine soğuyan elmalı karışımı yayın ve üzerine buzluğa ayırdığınız hamuru rendeleyin. 175 derecede kızarana dek pişirin.
(küçük borcam için);
yarım paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
yaklaşık 2 bardak un(ele yapışmayacak parlak bir hamur olacak)
Üzeri için;
3-4 elma rendesi
yarım bardak tozşeker
iri kırılmış ceviz
tarçın
HAZIRLANIŞI
Elmaları rendeleyip toz şekerle birlikte pişirin, elmalar yumuşayınca ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın. Tart hamurunu malzemeler ile yoğurup mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve buzluğa koyun, diğer kalan hamuru küçük borcam ya da tart kalıbına yerleştirin üzerine soğuyan elmalı karışımı yayın ve üzerine buzluğa ayırdığınız hamuru rendeleyin. 175 derecede kızarana dek pişirin.