Ayva Aşı
Ayva Aşı Tarifi İçin Malzemeler
![ayva_asi-b1643630-1b41-49d9-94c6-c8ef90648839.jpg](https://lezzet.blob.core.windows.net/images-xxlarge-recipe/ayva_asi-b1643630-1b41-49d9-94c6-c8ef90648839.jpg)
Ayva Aşı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 4 orta boy ayva
- 2 soğan
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Ayva Aşı Nasıl Yapılır?- Ayvaları soymadan uzunlamasına dilimleyip çekirdeklerini temizleyin. Etlerin pişme süresi kadar limonlu suda bekletin.
- Soğanları soyup kıyın. Yağı bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kuşbaşı etleri ilave edip yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Gerekirse çok az su ilave edin.
- Salça ve baharatı ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ayvaları ilave edip sadece 1-2 dakika pişirin.
- En son nar suyunu ekleyip ocaktan alın. Pilavla sıcak servis yapın.