-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 350 gr çiğ köftelik kıyma
- 4 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yoğurmak İçin:
- Yeteri kadar su
İç Harcı İçin:
- 30 gr margarin
- 500 gr yağlı kıyma
- 3 adet soğan
- 1 su bardağı ceviz içi
- Yarım su bardağı Antep fıstığı içi
- Tuz
- 1er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
Üzeri İçin:
- 30 gr margarin
- Frenk soğanı
Yapılışı:
Köftenin dış harcı için çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, un, rendelenmiş soğan, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve yeteri kadar suyu bir kasede karıştırın.
Köftenin iç harcı için, soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı margarinle hafifçe kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve yenibahar ile tatlandırın.
Kıymayı ocaktan alıp iri kırılmış ceviz ve Antep fıstığını ekleyin. Harcı ılınmaya bırakın.
Köftenin dış harcının yarısını margarin ile yağlanmış 30-35 santim çapında bir tepsiye elinizle bastırarak yayın.
Üzerine iç harcı ekleyip kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Kalan bulgurlu harcı üzerine ekleyip çok düzgün olacak şekilde kaşığın tersiyle düzleyin.
Keskin bir bıçağı soğuk suya batırarak tepsideki köfteyi kare şeklinde kesin. Margarini hafifçe eritip köftenin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Köftenin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz su serpip tepsinin üstünü kapatın. Frenk soğanıyla süsleyerek sıcak servis yapın.
~ Sini Köfte (Adana) ~
Malzemeler:
- 350 gr çiğ köftelik kıyma
- 4 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yoğurmak İçin:
- Yeteri kadar su
İç Harcı İçin:
- 30 gr margarin
- 500 gr yağlı kıyma
- 3 adet soğan
- 1 su bardağı ceviz içi
- Yarım su bardağı Antep fıstığı içi
- Tuz
- 1er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
Üzeri İçin:
- 30 gr margarin
- Frenk soğanı
Yapılışı:
Köftenin dış harcı için çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, un, rendelenmiş soğan, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve yeteri kadar suyu bir kasede karıştırın.
Köftenin iç harcı için, soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı margarinle hafifçe kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve yenibahar ile tatlandırın.
Kıymayı ocaktan alıp iri kırılmış ceviz ve Antep fıstığını ekleyin. Harcı ılınmaya bırakın.
Köftenin dış harcının yarısını margarin ile yağlanmış 30-35 santim çapında bir tepsiye elinizle bastırarak yayın.
Üzerine iç harcı ekleyip kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Kalan bulgurlu harcı üzerine ekleyip çok düzgün olacak şekilde kaşığın tersiyle düzleyin.
Keskin bir bıçağı soğuk suya batırarak tepsideki köfteyi kare şeklinde kesin. Margarini hafifçe eritip köftenin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Köftenin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz su serpip tepsinin üstünü kapatın. Frenk soğanıyla süsleyerek sıcak servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~