• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

31 Aralık 2018 Günün Yemeği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
3 Haz 2013
Konular
112
Mesajlar
2,254
MFC Puanı
2,610
822.jpeg


Malzemeler:
Bütün köy tavuğu - 1 adet
Patates - 1 kg
Bezelye - 250 gr
Havuç - 1 büyük boy
Yeşil biber - 2 adet
Kırmızı biber - 2 adet
Domates - 6 adet
Zeytinyağı - 1 fincan
Toz karabiber - 1 çay kaşığı
Toz kırmızıbiber - 1 çay kaşığı
Elma sirkesi - 1 yemek kaşığı
Limon - 1/2
Su - 1 su bardağı
Tuz

Tavuğun içi için;
Çam fıstığı - 1 fincan
Tavuk ciğeri - 250 gr
Taze soğan - 6 adet
Maydanoz - 1/2 demet
Toz karabiber - 1 çay kaşığı
Baldo pirinç - 1 su bardağı
Tereyağı - 3 yemek kaşığı
Tuz

Yapılışı:
İçini yaparken;

Tavuk ciğerlerini küçücük doğrayın. Ciğer kokusunu sevmiyorsanız, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Bir tencerede hafif ateşte, suyunu çekene kadar karıştırın. İncecik doğranmış soğanları, tereyağını, karabiberi, arzu ettiğiniz kadar tuzu, ciğerlerin olduğu tencereye ekleyin. Yıkanan ve suyu süzülen pirinçleri ve 1 çay bardağı iyi suyu katıp karıştırın. İç pilav suyunu çekince, tavada kuru kuru kavurduğunuz fıstıkları ve ince doğranmış maydanozu tencereye ekleyip, karıştırıp ocağı kapatın. Dilerseniz iç fıstığa bir avuç da badem ekleyebilirsiniz. Bademi pilavın içinde çok seviyorum.

Tavuğa sürülecek sos için;
Biraz zeytinyağı, yarım limon, kırmızı toz biber, toz karabiber, tuzdan oluşan bir karışım hazırlayın.

Tavuğu hazırlarken;
Hazırladığınız sosu önce içinden başlayarak, elinizle içi temizlenmiş bütün tavuğun her tarafına sürün. Hazırlanan iç pilavı, tavuğun açık olan kısmından içine boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Bir iğne iplik yardımıyla ağzı açık kalmayacak kadar dikin. Tavuğun dikilen kısmı aşağıya gelecek şekilde fırın tepsinin ortasına yerleştirin.

Garnitür için;
Patatesleri ve domatesleri elma dilimi doğrayın, kırmızı ve yeşil biberleri üçe bölün, havucu küp ya da ince uzun doğrayın. Bezelyeyi, zeytinyağını, elma sirkesini, toz kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu katıp elinizle tüm sebzeleri bir kapta karıştırın ve tepsinin ortasındaki tavuğun etrafına yayın. 1 su bardağı suyu, yavaş yavaş tepsinin dört kenarından ekleyin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pembeleştiğini görünceye kadar pişirin.​
 

Qasem

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
2 Eyl 2018
Konular
82
Mesajlar
1,598
MFC Puanı
110
Anam.anam ben bunu yirim yirim :)

Çok şirin bu ya :) eFuL!m yap bana bundan ya nolur...
Misafir et beni karnımı doyur :)
İki tane istiyom ben bundan bana ne :)

Bilgi - İnanç - Eylem
 

Aytentopcu

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
29 Ocak 2019
Konular
4
Mesajlar
49
MFC Puanı
20
Yapalım da fotoğraftaki gibi olacak mı acaba onu yapmak ustalık ister :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst