Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

31 Ağustos'ta okullar açılacak mı?

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında merak edilen soruların cevaplarını veriyor. Bakan Selçuk, "Okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo üzerinde çalışıyoruz." dedi. Ayrıca, "İlk kez burada açıklıyorum" diyen Selçuk, "Sanayi Bakanlığımızla Türk Stardartlar Enstitüsü ile bütün Türkiye'deki okulların standartını çıkardık." ifadeleri kullandı.

Bakan Selçuk, pandemi nedeniyle okulların ne zaman açılacağı ve eğitim-öğretimin nasıl devam edeceği, nasıl tedbirler alınacağı konusunda önemli açıklamalarda bulunudu. Bakan Selçuk, CNN Türk'te yayımlanan "Tarafsız Bölge" programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Selçuk, pandemi sürecinde aldıkları her kararda bir çocuğun geleceğine dokunduklarını bildiklerini söyledi.

"Hiçbir öğretmenimizin, hiçbir çocuğumuzun riske gireceği bir duruma asla müsade etmeyiz. Bunun tartışılması bile söz konusu olmamalı." diyen Bakan Selçuk, karar almadan önce hekimlere hafta hafta danıştıklarını, diğer ülkelerdeki tabloları da günlük olarak izlediklerini anlattı.
Okulların açılma tarihine karar vermenin de artık "ulusal bir meseleye" dönüştüğünü belirten Selçuk, "Şuna inansın, güvensin toplum, böyle bir karar alınırken eğer veri yoksa ortada, eğer riskle ilgili durumlarda bir takım sıkıntı varsa asla bir karar almayız, şu yönde veya bu yönde... Toplum buna şiddetle inansın ve bir şekilde bizim bu konularda verilecek kararı çok büyük bir dikkatle verdiğimizi muhakkak surette görsünler." şeklinde konuştu.

saphira

minik ejderya
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,814
sanki açılamayacak gibi hissediyorum ben okulların.. :/

• Beğen
Tepkiler: Uur

Tokyo

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    72,480
Yiğenim kendini parçalıyor okula gitmem ben diye :D :D

Pozitivizm

??☔Devil Wears Prada?☔?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    200,440
Sınıfları tekli sıra şeklinde yapıp, öğrencileri ayırdılar diyelim, bu çocuklar koşup oynayacak o maskeler nasıl duracak ben bunu merak ediyorum..
Sürekli elleri msskede olacak sıkıldım demeleri başlayacak vs.bilmiyorum nasıl olacak..

Uur

۞#SonMesajKimde(6) Kurbanı™۞
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    25,761
Bende o tarihde değil de biraz daha ilerki tarihte açılabilir diye düşünüyorum. Sınıfları azaltsalarda ne kadar önlemde alsalar okulda cocukları kontrol etmek çok zor olur
Bir süre daha yada dönem ortasına kadar online dersler devam edip virüsün en az seviyeye düşmesi yada tamamen bitmesi gerekiyor bence okulların acılabilmesi için.

Üst Alt