Malzemeler
►10 bardak et suyu
►1 bardak süt
►1/4 küçük boy beyaz lahana
►3 baş pancar
►2 baş soğan
►1 çay bardağı arpa şehriye
►1 kaşık yağ
►1 kaşık un
►1 baş kereviz
►1 baş havuç
►3 yumurta sarısı,tuz
Yapılışı.
Sebzeler ayıklanıp yıkanır, fındık büyüklüğünde doğranır,
ince doğranmış Gürcü Çorbası soğan çorba tenceresinde yağ ile hafif kavrulur, sebzeler ilave edilir.
Onlarla da biraz çevrilir ve 10 bardak et suyu eklenir.
Şehriye salınır, tuz atılır. Pişince ayn bir kapta 2 veya 3 yumurta sarısı bir bardak sütle iyice çarpılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir, kaynatılmadan ateşten alınır.