Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

30 Nisan 2020 Perşembe - Günün Yemeği

DarkWoman

MFC Üyesi
Konum
Germany
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2019
  • Mesajlar
    13,326
  • MFC Puanı
    58,692
Mantarlı Ceneviz Makarnası Tarifi



Mantarlı harika bir İtalyan makarnası tarifi

Hazırlama 30 dakika

6 Kişilik


Mantarlı Ceneviz Makarnası Tarifi için Malzemeler

  • 1 paket burgu makarna
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı taze mantar (yaklaşık 300 gr)
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı konserve bezelye
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Mantarlı Ceneviz Makarnası Tarifi Hazırlanışı
  1. Taze mantarları elinizle ovalayarak akan suyun altında iyice yıkayın. Her birini boylamasına üçe ya da dörde bölüp kararmamaları için üzerlerine çıkacak kadar limonlu su ekleyin.
  2. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp üzerine iyice süzdüğünüz mantarları aktarın. Ocağın ısısını yükseltip sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Mantar yüksek ısılı ateşte sertleşmeden pişer ve bu sırada suyu da kolayca buharlaşır.
  3. Mantarların üzerine, suyunu süzdüğünüz konserve bezelyeyi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpiştirip ocaktan alın.
  5. Makarnayı 13 su bardağı kaynar tuzlu suda 12-15 dakika kadar haşlayıp süzün.
  6. Sıcakken yine sıcak haldeki mantarlı harçla karıştırın.
  7. İsterseniz üzerini rendelenmiş mıhalıç peyniri veya parmesan peyniriyle süsleyip servise sunun. Afiyet olsun.
 
Üst Alt