Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

3 Aralık 2016 Günün Yemeği - Bakla Dolması

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777









Malzemeler


• Salamura yaprak (yarım kilo kadar)
• 2 su bardağı İnce bulgur
• 1 yemek kaşığı salça (1 çay bardağı kadar suda ezilmiş olacak)
• 1 su bardağı kuru bakla
• Tuz, karabiber, Reyhan
• 1 soğan (ince doğranmış)
• Kemikli et
• Sıcak su
Dolma üstü sosu için:
• 1 Soğan
• 1 yemek kaşığı salça
• Sıvı yağ
•
Yapılışı
:
Kuru bakla 1 gün önceden ıslatılır ve ertesi gün kabukları soyulup ince doğranır (çok ince değil,bir baklayı 2 veya 3 e bölmeniz yeterli)
Kemikli et tencerenin dibine dizilir.
Diğer malzemeler çiğ olarak harmanlanır.
Hazırlanan iç malzeme yaprağa sarılır ve kemiklerin üzerine dizilir.
Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve ağzı kapalı pişmeye bırakılır.
Dolmaların pişmesine yakın küçük bir tavada sıvıyağda ince doğranmış soğan hafif pembeleştirilir ve salça eklenip bir iki daha çevrilir.
Hazırlanan sos dolmaların üzerine yayılır ve pişmesine devam edilir.
Pişen dolmalar büyük bir servis kabına veya tepsiye ters çevrilir (kemikler üzerinde kalacak şekilde).servise hazırdır. Afiyet olsun…




 
Üst Alt