Malzemeler
1 adet patlıcan,
1 adet kabak,
1 adet patates,
Sıvı yağ,
Sosu İçin:
2 adet domates rendesi,
1 adet ince kıyılmış kuru soğan,
2 adet ince kıyılmış sivri biber,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
3 yemek kaşığı sirke,
1 adet küp şeker,
3 diş ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak,
1/2 çay bardağı (zevke göre daha çok da konabilir) çekilmiş ceviz,
Tuz,
Karabiber,
Fesleğen.
Tarifi
Şakşuka Yapılışı
Patlıcanı küp küp doğrayalım ve tuzlu suda 20-30 dakika kadar bekletelim.
Patates ve kabakları da küp küp doğrayalım.
Tava içerisine sıvı yağ koyup, ilk olarak patatesi sonra kabağı ve en son olarak da patlıcanları kızartalım.
Kızarttığımız malzemeleri bir kabın içerisinde karıştıralım.
Başka bir tava içerisinde sosu hazırlamak için; tava içerisine zeytin yağını koyalım.
İçerisine soğanı, biberi, sarımsağı ilave edip kavuralım.
Üzerine domatesi, şekeri, tuzu, karabiberi, fesleğeni ve sirkeyi ekleyip 15 dakika pişirelim
En son olarak içerisine çekilmiş cevizimizi koyup karıştıralım.
Kızarttığımız malzemeleri servis tabağına alıp, sosu üzerinde gezdirelim.