Malzemeler;
12 Adet patates
500 Gram kıyma
1 Adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 Yemek kaşığı galeta unu
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Çay kaşığı tuz
Sosu İçin;
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı salça
4 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayarak ince şekilde soyun. Patatesleri belirli aralıklar ile bıçakla kesikler yaparak patatesin bütün olarak kalmasına özen gösterin. Hazırladığınız patatesleri derin bir kabın içerisine yerleştirerek üzerine sıcak su dökün ve bekletin. Köfteleri yapmak için başka bir kaba kıymayı i ince doğranmış kuru soğanı ve maydanozu , galeta ununu, kekiği, tuzu ilave ederek köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Sıcak suda bekletilen patatesler yumuşayınca sudan çıkarın. Patateslere yaptığınız kesiklerin aralarına köfte harcından eliniz ile alarak yerleştirin. Diğer patatesleri de aynı şekilde yapın. Sosu için blendere soyulmuş doğranmış domatesi , salçayı , sarımsağı , kekiği , sıvı yağı , tuzu ilave ederek blenderden geçirin. Püre haline gelince suyu dökerek tekrar çırpın. Borcama yaptığınız sosu gezdirerek dökün ve köfteli patatesleri yerleştirin. Borcamın üzerini alimünyum folyo ile kaplayarak önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişmesine yakın fırından çıkararak üzerinden alimünyum folyoyu alın ve yemeği tekrar fırına sürün. Kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak sununuz.