Malzemeleri
Köftesi için:
250 gr az yağlı dana kıyma
Tuz
karabiber
kimyon
yarım çay bardağı kırık pirinç
Sosu için:
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım yemek kaşığı un
1 yumurta
yarım limon suyu
Üzeri için:
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
nane(ilave olarak ben köftelerden önce tencereye 1 havuç,1 patates küp küp doğrayıp yarı haşladım)
Ekşili Köfte Çorbası Tarifi'nin Yapılışı
Yoğurma kabına köfte malzemeleri eklenir 10dk yoğurulur. Küçük parçalar alınıp avuç içi hafifçe ıslatılarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlanıp unlanmış tepsiye dizilir arada sallanır..Tencereye 5 su bardağı su, tuz istenirse 1 havuç,1 patates küp şeklinde doğranıp 5 dk kaynatalır. Kaynayan suya köfteler yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir 10 dk kısık ateşte kaynatılır..Başka bir kapta un,yoğurt yumurta ve limon çırpılır kaynayan köftelerin suyundan 1 kepçe ilave edilip tekrar çırpılır(direk kaynayan köftelere yoğurtlu karışımı dökerseniz topaklanma olabilir)kaynayan köftelere azar azar karıştırarak ilave edilir..Son olarak küçük bir tavada yağ ile nane yakılıp üzerine gezdirilir.