Malzemeler:
3-4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı un
2-3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı
Hazırlanışı:
Patatesleri iyice haşlayıp ardından rendeleyin. Üzerine 2 yumurta, karabiber, nişasta ve beyaz peynir ilave edin.
Ardından bütün bu malzemeleri güzelce yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra karışımımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak veya silindir şekli veriyoruz. Şekil tamamen size kalmış istediğinizi yapabilirsiniz.
Şekil verdiğimiz topları önce una buluyoruz. Sonrasında ise çırpılmış yumurta sarısına ve en sonunda da galeta ununa buluyoruz.
Derin bir tavada kızdırdığımız yağın içerisine una buladığımız toplarımızı yerleştiriyoruz ve ara sıra ters düz ederek kızartıyoruz.
3-4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı un
2-3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı
Hazırlanışı:
Patatesleri iyice haşlayıp ardından rendeleyin. Üzerine 2 yumurta, karabiber, nişasta ve beyaz peynir ilave edin.
Ardından bütün bu malzemeleri güzelce yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra karışımımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak veya silindir şekli veriyoruz. Şekil tamamen size kalmış istediğinizi yapabilirsiniz.
Şekil verdiğimiz topları önce una buluyoruz. Sonrasında ise çırpılmış yumurta sarısına ve en sonunda da galeta ununa buluyoruz.
Derin bir tavada kızdırdığımız yağın içerisine una buladığımız toplarımızı yerleştiriyoruz ve ara sıra ters düz ederek kızartıyoruz.