Malzemeler;
20 dakika 4-5 kişilik
400 gr spagetti
500 gr domates püresi
1 soğan
250 gr kıyma
40 gr ekmek kırıntısı
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
8 yemek kaşığı parmesan peyniri
2 yemek kaşığı saf zeytinyağı
tuz,karabiber,kırmızı biber
Maydanoz
Fesleğen
HAZIRLANIŞI
*Soğanı ince ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.
*Domates sosu ve tuz ekleyip 5-10 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
*Bir kapa ekmeği ufalayın.Maydanozu doğrayın.
*Yumurta,et,tuz ve baharatları ekleyip köfteyi yoğurun.
*Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kızgın yağda kızartın.
*Kızaran köfteleri bir kenarda bekletin.
*Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.
*Sosun ve köftenin yarısını makarna ile bir kapta karıştırın.Galeta unun birazını serpin.
*Harcı 24 cm çapında kelepçeli kalıba yayın.
*Üzerine galeta unu ve parmesan peyniri serpin.
*180 derece fırında 20 dakika pişirin.
*Daha sonra kelepçeli kalıbından çıkarıp servis tabağına alın.
*Üzerine kalan sos ve köfteleri yerleştirip,servis yapın.