Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

28 Nisan 2020 Salı - Günün Yemeği

DarkWoman

MFC Üyesi
Konum
Germany
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2019
  • Mesajlar
    13,326
  • MFC Puanı
    58,692
Kartalkaya Kebabı Tarifi


Kartalkaya Kebabı Tarifi

Bolu'nun harika lezzetlerinden sadece bir tanesi Kartalkaya Kebabı Tarifi.

Hazırlama 1,5 saat

8 Kişilik



Kartalkaya Kebabı Tarifi için Malzemeler

  • 20 adet milföy hamuru
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti (sotelik doğranmış orta yağlı)
  • 2 adet orta boy yeşil kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 15-20 adet minik arpacık soğanı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı+4 yemek kaşığı zeytinyağı


Kartalkaya Kebabı Tarifi Hazırlanışı
  1. Kuşbaşı kuzu etlerini kendi suyuyla ve kendi yağıyla döküm tencerede veya dibi kalın çelik bir tencerede en az 15 dakika sürekli karıştırarak kavurun (suyunu verip yeniden çekene kadar).
  2. Arpacık soğanı, ikiye bölünmüş sarımsakları, zeytinyağı ve tereyağını katıp 10 dakika daha pişirin. Soyup kuşbaşı et formunda küp küp doğradığınız havuçları atıp 5 dakika kavurun.
  3. En sonunda kuşbaşı doğranmış kabakları ekleyin. 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. (Gerekirse 1 su bardağı daha sıcak su katın).
  4. En son tuz ve karabiberi katıp ocaktan alın. Bu arada 15*15 cm’lik dondurulmuş hazır milföy hamurlarını mutfak tezgahına yan yana serin. 10 tane milföy hamurunun üzerini 12 cm çapında bir bardak ağzı veya kalıpla kesip yuvarlak hamurlar çıkarın. Diğer 10 adet milföy hamurunu önce 12 cm’lik kalıbınızla kesin, sonra da çıkan yuvarlak halkanın üzerine 8-10 cm’lik başka bir kalıp koyarak tekrar kesin. Böylece ortası boş bir hamur çemberi elde edeceksiniz.
  5. Bu hamur çemberini ilk başta kestiğiniz yuvarlak milföy hamurlarının üzerine oturtun. Şimdi elinizde kenarları yüksek, ortası havuz gibi milföy hamurları olacaktır.
  6. Fırını 200 derecede alt üst konuma getirip, 5 dakika önceden ısıtın. Yuvarlak milföy hamurlarını pişirme kağıdının üzerine dizin ve sıcak fırında kabarıp kızarıncaya kadar 25 dakika pişirin.
  7. Çıkarın, kenarları kabaran milföy hamurlarının ortasındaki havuz kısmına sebzeli etleri paylaştırın. Bir servis tabağına dizin, dereotu ile süsleyerek servise sunun.
 
Üst Alt