Malzemeler:
1 küçük kâse karides
1 adet defneyaprağı
1 adet limon (halka halka kesilmiş)
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet çarliston yeşilbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
1. Güveç kâsesini yıkayın fazla kurutmadan defneyaprağını, kesilmiş limon dizin.
2. Domates, soğan ve çarliston biber küp doğrayıp üzerine sırasıyla baharatlarını ilave edip harmanlayın.
3. Son olarak karidesleri ilave edip güveç kâsesine ilave edin.
4. Üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün ve fırında 20 dk pişirin.
5. Fırından çıkardıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarı ilave edip kaşarın erimesi için fırın soğumamışken 2-3 dk fırında bekletin kaşar eridikten sonra üzerine biraz zeytinyağı ve pul biber dökün sıcak olarak servis yapın.