-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 150 gr. kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sosu İçin:
- 1 tatlı kaşığı dolusu salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz pulbiber
Yapılışı:
* Mantı içini hazırlamak için bir kasenin içerisine kıymayı ekleyin.
* Üzerine minik minik doğranmış soğan ve maydanozu da ekleyin.
* Karabiber ve tuzunu da ekleyerek güzelce yoğurun.
* Yufkalardan birini masaya serin.
* Yufkanın kenarlarını içe doğru 4 parmak şeklinde katlayın.Yufkanın katlanan kenarlarından birinin içine iç harcından yayın.
* Sıkıca saracak şekilde rulo şeklinde sarın.
* Ruloyu 1 cm kalınlığında keserek tabanı yağlanmış borcama dizin.
* Üzerine zeytinyağı sürün ve üzeri kızarana dek pişirin.
Bu arada sosunu hazırlayalım; Küçük bir tavaya yağı ve salçayı ekleyerek kavuralım.
* Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.
Kızaran mantıları fırında nalın ve hazırladığınız salça sosunu üzerine dökün.
* Ardından mantıyı tekrar fırına sürün.
* 10-15 dakika kadar da fırında pişirin.
* Hafif ılıdıktan sonra servis yapmadan önce üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağını gezdirerek servis yapın.
- Tepsi Mantısı -
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 150 gr. kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sosu İçin:
- 1 tatlı kaşığı dolusu salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz pulbiber
Yapılışı:
* Mantı içini hazırlamak için bir kasenin içerisine kıymayı ekleyin.
* Üzerine minik minik doğranmış soğan ve maydanozu da ekleyin.
* Karabiber ve tuzunu da ekleyerek güzelce yoğurun.
* Yufkalardan birini masaya serin.
* Yufkanın kenarlarını içe doğru 4 parmak şeklinde katlayın.Yufkanın katlanan kenarlarından birinin içine iç harcından yayın.
* Sıkıca saracak şekilde rulo şeklinde sarın.
* Ruloyu 1 cm kalınlığında keserek tabanı yağlanmış borcama dizin.
* Üzerine zeytinyağı sürün ve üzeri kızarana dek pişirin.
Bu arada sosunu hazırlayalım; Küçük bir tavaya yağı ve salçayı ekleyerek kavuralım.
* Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.
Kızaran mantıları fırında nalın ve hazırladığınız salça sosunu üzerine dökün.
* Ardından mantıyı tekrar fırına sürün.
* 10-15 dakika kadar da fırında pişirin.
* Hafif ılıdıktan sonra servis yapmadan önce üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağını gezdirerek servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~