Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

28 Mart 2016 Günün Yemeği - Barbunya Pilaki

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777







Malzemeleri

2 kase haşlanmış barbunya
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı domates sosu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Baharatları ;

Tuz
1 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığının ucuyla karabiber, kimyon, yenibahar

Üzeri için ;

İnce kıyılmış maydanoz

Barbunya Pilaki Tarifi'nin Yapılışı

Fasulyemizi yıkayıp düdüklüye alarak 10 dakika kaynatıp altını kapattıktan sonra kaynayan suyunda bir miktar bekletiyoruz.
Fasulyeleri ıslamadan kaynatıyoruz. Sonra kevgire alıp süzdürüyoruz. Ayrı bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğanları sıvı yağla suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
İçerisine salça, domates sosunu ve tereyağını da ekleyerek biraz da öyle kavuruyoruz.
Fasulyeyi, yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları ve sarımsaklarını da ekleyerek karıştırıp üzerine 1 su bardağına yakın su ilave ediyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Pişen yemeğimize en son baharatlarını ve tuzunu da bir tutam ince kıyılmış maydanozla ekleyerek dinlenmeye bırakıyoruz.
Yemeğimizi dinlendikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Arzuya göre üzerini ince kıydığımız maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Bu şekilde barbunyayı değişik şekilde kullanacağımız farklı bir lezzet ortaya çıkıyor.
Fasülyemizi daha önce haşlayıp buzluğa kaldırdığınızda yemeğimizi yaparken daha pratik olacaktır. Ben zamandan tasarruf için daha önce haşlayıp buzluğa kaldırmayı tercih ediyorum. Deneyeceklere afiyet olsun.






 
Üst Alt