Malzemeleri
2 kase haşlanmış barbunya
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı domates sosu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Baharatları ;
Tuz
1 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığının ucuyla karabiber, kimyon, yenibahar
Üzeri için ;
İnce kıyılmış maydanoz
Barbunya Pilaki Tarifi'nin Yapılışı
Fasulyemizi yıkayıp düdüklüye alarak 10 dakika kaynatıp altını kapattıktan sonra kaynayan suyunda bir miktar bekletiyoruz.
Fasulyeleri ıslamadan kaynatıyoruz. Sonra kevgire alıp süzdürüyoruz. Ayrı bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğanları sıvı yağla suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
İçerisine salça, domates sosunu ve tereyağını da ekleyerek biraz da öyle kavuruyoruz.
Fasulyeyi, yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları ve sarımsaklarını da ekleyerek karıştırıp üzerine 1 su bardağına yakın su ilave ediyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Pişen yemeğimize en son baharatlarını ve tuzunu da bir tutam ince kıyılmış maydanozla ekleyerek dinlenmeye bırakıyoruz.
Yemeğimizi dinlendikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Arzuya göre üzerini ince kıydığımız maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Bu şekilde barbunyayı değişik şekilde kullanacağımız farklı bir lezzet ortaya çıkıyor.
Fasülyemizi daha önce haşlayıp buzluğa kaldırdığınızda yemeğimizi yaparken daha pratik olacaktır. Ben zamandan tasarruf için daha önce haşlayıp buzluğa kaldırmayı tercih ediyorum. Deneyeceklere afiyet olsun.