Bunun için gerekli mazlemeler;
750 gr balkabağı
1 adet büyük soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
5 su bardağı tavuk veya sebze suyu
1 adet patates
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
2 adet kuru defne yaprağı
Dereotu
Yapılışı:
Kabakları, soğanı, sarımsağı, patatesi iri iri doğruyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz ve tereyağını ekleyip iri iri doğradığımız soğanı, patatesi, sarımsağı, kabağı koyup biraz soteliyoruz.
Daha sonra tavuk ya da sebze suyunu ilave edip, tuzunu ve karabiberini de ekip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Sebzeler pişene kadar kaynamaya bırakıyoruz. 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz .Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra blendırdan geçirip 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra servis tenceresine döküp, üzerine ince ince doğradığımız dereotunu ekliyoruz.
750 gr balkabağı
1 adet büyük soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
5 su bardağı tavuk veya sebze suyu
1 adet patates
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
2 adet kuru defne yaprağı
Dereotu
Yapılışı:
Kabakları, soğanı, sarımsağı, patatesi iri iri doğruyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz ve tereyağını ekleyip iri iri doğradığımız soğanı, patatesi, sarımsağı, kabağı koyup biraz soteliyoruz.
Daha sonra tavuk ya da sebze suyunu ilave edip, tuzunu ve karabiberini de ekip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Sebzeler pişene kadar kaynamaya bırakıyoruz. 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz .Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra blendırdan geçirip 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra servis tenceresine döküp, üzerine ince ince doğradığımız dereotunu ekliyoruz.