Köftesi için Malzemeler
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tarhana (elenmiş)
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı nane
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber
Çorbası için Malzemeler
1 avuç taze erişte
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
5 su bardağı tavuk veya et suyu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
½ bağ dereotu
Bulguru bir kâseye alın üzerine geçecek kadar su ekleyin, demlendirin.
Tarhana, tuz, karabiber, pul biber, un, nane ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Elinizi ıslatarak misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında kavurun. Salçaları ilave edip kokuları çıkıncaya kadar kavurun. Nohutları ilave edin bir tur çevirin sularını ilave edin. Kaynayınca köfteler, erişte, tuz ve karabiberi ilave edin 10-15 dakika daha tıkırdatın.
Sıcak olarak üzerine dereotu serpip servis edin.
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tarhana (elenmiş)
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı nane
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber
Çorbası için Malzemeler
1 avuç taze erişte
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
5 su bardağı tavuk veya et suyu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
½ bağ dereotu
Bulguru bir kâseye alın üzerine geçecek kadar su ekleyin, demlendirin.
Tarhana, tuz, karabiber, pul biber, un, nane ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Elinizi ıslatarak misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında kavurun. Salçaları ilave edip kokuları çıkıncaya kadar kavurun. Nohutları ilave edin bir tur çevirin sularını ilave edin. Kaynayınca köfteler, erişte, tuz ve karabiberi ilave edin 10-15 dakika daha tıkırdatın.
Sıcak olarak üzerine dereotu serpip servis edin.