Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

26000 Öğretmenden 40'ı Görev Yerine Gidemedi ! - 15.10.2015

Aristocrat

Mega Amelâtör
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    236
Sevgili MegaForum Kullanıcıları,

Sizler için Paylaşımlarımızın doğru olmasına ivediyle özen göstermekteyiz. Konular hakkında yorumlar paylaşıp sizler de görüşlerinizi sunabilirsiniz.

26000 öğretmenden 40'ı görev yerine gidemedi / MegaForum Güncel Eğitim Haberleri 15.10.2015

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 37 bin öğretmen atamasının yüzde 70'inin Doğu ve Güneydoğu'ya atanacağının açıklanmasından sonra medyada gündeme gelen spekülasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Avcı, atanan 26 bin öğretmenin içerisinde sadece 40 öğretmenin, askerlik ya da sağlık sorunlarıyla ilgili görev yerlerine gidemediğini söyledi.

resized_73e08-41194f63aa_picture_20151015_6527547_high.jpg

Öğretmen ataması öncesi, medyada "öğretmenlerin görev yerlerine gitmeyeceğine" yönelik spekülasyonlar yapıldığına dikkati çeken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şunları kaydetti:

Milli Eğitim Bakanı Avcı: "37 bin öğretmen atamasından önce, atamaların yüzde 70'inin Doğu ve Güneydoğu'ya atanacağını açıklamıştık. O zaman medyada spekülasyon yapıldı, 'Bu şartlar altında öğretmenler gitmez, aileler göndermezler' gibi. Atanan 26 bin küsur öğretmenin içinde sadece 40 öğretmenimiz görevinin başına gidemedi. Bunların büyük bir kısmı da ya askerlik ya sağlık sorunu olduğu için ya da sağlık sorunu olan bir yakını olduğu için, makul, meşru mazeretleri sebebiyle gidemedi. Onun dışında hepsi gitti."

"Mevcut koşullarda, yani sınıf mevcutlarımız aynı, derslik sayılarımız bu düzeyde kaldığı sürece, derslik sayısı derken şu anda inşaatı devam eden dersliklerimizi de hesaba katarak yaptığımız projeksiyonlara göre, bizim 95 bin 624 öğretmene ihtiyacımız var."

Şubat ataması

Bakan Avcı, Şubat ayında atanacak öğretmenlerin danışman öğretmen eşliğinde alacağı oryantasyon eğitiminin 4 ay süreceğini açıkladı.

"Şu an görev yapan her iki öğretmenden biri son 10 yılda atandı. Meclis açıldıktan sonra MEB olarak kadro talebinde bulunacağız. Bunun kararını meclis verecek . Elimizde şu an 10.000'lik kadro var. Ama bunun üzerine yeni alacağımız kadroları koyacağız. Hem Şubat hem de Ağustos için dengeli bir dağıtım yapmak zorundayız. Şubat atamasında atanan öğretmenlerimiz, tercihe bağlı olarak istedikleri ilde oryantasyon eğitiminden geçecekler. Şubat ayında atanacak öğretmenlerimizin danışman öğretmen eşliğinde alacağı oryantasyon eğitimi 4 ay sürecek."

TEOG sonuçlarına göre açık liselerden örgün eğitime geçmek isteyen öğrenciler

"Öğrencilerimiz 20 Ekim saat 17.00'ye kadar nakil talebine bulunacak. Biz de 21 Ekim günü o çocuklarımızdan uygun olanları, uygun kontenjanlara yerleştirmiş olacağız. Taban puan ve açık kontenjan esasına bağlı olarak yapılacak."

"Çocuklarını aslanlar gibi okullara gönderdiler"

Vatandaşların, devletin kendini koruduğunun bilincinde olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Okulların açılışında terör örgütünün ve yandaşlarının bir boykot teşebbüsü oldu. Halkımız bu girişime itibar etmedi, çocuklarını aslanlar gibi okullara gönderdiler. Çünkü vatandaş, devletin yanında olduğunu, kendisini koruduğunu, koruyacağını ve kendisini teröristle bir tutmadığını, tutmayacağını gördü. Bölge halkının en büyük özlemi, beklentisi budur. Devlet benim yanım da mı, yanımda kalmaya devam edecek mi, beni terör örgütünün saldırılarına karşı koruyabilecek mi? Bu konudaki tereddüdü giderdiğiniz anda ki giderilmiştir, giderilmektedir, daha da giderilecektir, bölge halkı devletine bağlıdır, milli birliğimize bağlıdır."

Saygılarımızla,

logo1.png

Üst Alt