Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta akı (sarısı üstüne sürmek için)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
5 su bardağı un
3 yemek kaşığı ayçiçeği çekirdeği
Hazırlanışı:
Yumurta akı, maya, su, süt, sıvıyağ, ayçiçeği çekirdeğini, seker ve tuzu da koyup maya eriyene kadar karıştırın.
Unu ekleyip hafif yapışkan bir hamur yoğurun.
Hamurunuzun pogaca hamurundan cıvık olmasına dikkat edin. Hamuru yarım saat boyunca mayalandırıyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlak olarak şekillendirin.
Yağlı kağıt serili kelepceki kalıba Çiçek ekmek şeklinde dizin Ve yumurta sarısını sürün.
Bu şekilde yarım saat boyunca dinlendirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.