-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
Malzeme Listesi
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1. 5 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Kuru Soğan ( Büyüğünden)
1-2 Kaşık Salça
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Demet Maydanoz Ve Dereotu
6-7 Tane Taze Soğan
2-3 Çay Kaşığı Kimyon
2-3 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
3 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Yeterince Tuz
Yemeğin Yapılışı
Adım1
Mercimeği ayıklayıp 3-4 su bardağı su ile haşlıyoruz.
Adım2
Mercimeği tamamen yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Sıcakken bulgurun üzerine döküyoruz.
Adım3
Ağzı kapalı olarak 10 dakika bulgurun şişmesini bekliyoruz.
Adım4
Bu arada tavamıza sıvı yağ koyuyoruz. Üzerine salçamızı ekliyoruz.
Adım5
Salçayı yağda biraz kavurduktan sonra üzerine ince doğradığımız kuru soğanları ekleyip onları da kavuruyoruz.
Adım6
Bulgur kabarınca önce mercimekle iyice karıştırıp sonra üzerine salçalı soğanlarımızı ekliyoruz.
Adım7
Üzerine baharatlarımızı ve nar ekşimizi ekleyip salça her yerine karışana kasar yoğuruyoruz.
Adım8
En son ince doğranmış yeşilliklerimizi ekliyoruz.
Adım9
(Yeşillikleri sıcakken eklemeyin )Tüm malzemeyi güzelce bir karıştırıp elimizle köfte şekli veriyoruz.
Adım10
Marul dizdiğimiz tabağa yerleştiriyoruz. Ben limonu yanında ikram ediyorum.
Adım11
Üzerine sıkmak için ama ekşi severim derseniz içine de bir miktar katabilirsiniz. Tadı ve görünüşü çok güzel oluyor. Afiyet olsun.