• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

26 Ekim 2019 Cumartesi - Günün Yemeği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
zeytinyagli-sogan-dolmasi-tarifi.jpg

Nefis Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

5 adet kuru soğan
3 su bardağı su (haşlamak için)
1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna)

İç malzemesi:

1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 tablet Knorr tavuk bulyon

Üzeri için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su (kontrol edilip sonradan da sıcak su ilavesi yapılacak suyunu çektikce)

Nefis Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

Soğanların kabuklarını soyup bıçakla diklemesine bir yarısından keselim.Bir çay kaşığı tuz eklediğimiz suya bırakalım.15-20 dk soğanlar yumuşayana kadar haşlayalım.Haşlanan soğanları süzüp yapraklarına ayıralım.İç harcı için; 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç, küçük küçük doğranmış soğan, domates ve maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, 1 er çay kaşığı kekik ve pul biber (karabiber de ekleyebilirsiniz), 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tablet Knorr bulyonu da rendeleyerek karışıma dahil edelim. Bulyonla dolmalarımız çok daha lezzetli bir hale gelecektir. Güzelce karıştıralım.Yapraklarına ayırdığımız soğanların bir ucuna iç harcından koyup rulo şeklinde diğer ucuna kadar saralım.Uygun bir tencereye dizelim.Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.Üzerine küçük bir kapak ya da tabak kapatalım (dağılmamaları için). Yüksek ateşe koyalım. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım. Sık sık kontrol edelim. Gerekirse sıcak su ilavesi yapalım.İyice piştikten sonra altını kapatıp 10-15 dk dinlendirelim.Üzeri için tereyağı ve salça kızdırabilirsiniz.

Afiyet olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst