26 Ağustos 2017 Günün Yemeği - Meftune
1 kilo bastırılmamış kuzu pirzola (kemikli kuzu eti de olur)
4 adet patlıcan
5 adet doğranmış domates
6 yedi adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sumak tohumu (sumak tohumu 1 su bardağı kaynar su ile ıslatılıp yemek pişmeye yakın süzülerek yemeğe ilave edilecek )
1 baş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Eti tencere içine alıp kendi kendine suyunu çekmesini sağlayın.
Suyunu çeken etlerin üzerine tereyağ, salça, domates, patlıcan ve biberi ekleyip karıştırın.
Baharatları da ekleyin ve pişmeye bırakın.
Islattığınız sumağın suyunu süzün ve yemeğin içine ilave edin.
Sarımsakları ezin ve isterseniz yemek sırasında ikram edin.
1 kilo bastırılmamış kuzu pirzola (kemikli kuzu eti de olur)
4 adet patlıcan
5 adet doğranmış domates
6 yedi adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sumak tohumu (sumak tohumu 1 su bardağı kaynar su ile ıslatılıp yemek pişmeye yakın süzülerek yemeğe ilave edilecek )
1 baş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Eti tencere içine alıp kendi kendine suyunu çekmesini sağlayın.
Suyunu çeken etlerin üzerine tereyağ, salça, domates, patlıcan ve biberi ekleyip karıştırın.
Baharatları da ekleyin ve pişmeye bırakın.
Islattığınız sumağın suyunu süzün ve yemeğin içine ilave edin.
Sarımsakları ezin ve isterseniz yemek sırasında ikram edin.